Totul despre inscrierea in clasa pregatitoare

Clasa pregătitoare a iscat controverse în România, la toate nivelurile, atât în rândurile cadrelor didactice cât și în rândul părinților. Toți vor să se asigure că au înțeles corect metodologia de implementare și vor să își clarifice parte din probleme.
De aceea, “SuntPărinte.ro” a realizat un microsite structurând problematica pe capitole, făcând facilă documentarea parinților și a cadrelor didactice și atingând astfel toate punctele de interes:
– Ghidul părintelui – conÈ›ine paÈ™ii care trebuiesc urmaÈ›i de către părinÈ›ii care trebuie să își înscrie copiii în această clasă pregătitoare. Sunt descrise fiecare dintre cele 4 etape È™i metodologia fiecăreia.
– Calendarul – este o forma facil de urmărit a datelor exacte în care se încadreaza fiecare dintre etape.
– CircumscripÈ›iile È™colare este sectiune in care gasesti scolile la care sunt arondate strazile din fiecare judet.
– Documente oficiale
– Evaluarea psihosomatică – este, poate, cel mai controversat dintre subiectele clasei pregătitoare È™i, de aceea, aici găsiÈ›i precizările necesare pentru o mai buna inÈ›elegere, precum È™i demersurile necesare.
– Curicula clasei pregătitoare vine să arate părinÈ›ilor È™i cadrelor didactice, în detaliu, ce anume È™i cum anume vor studia elevii acestei clase. Pentru o privire de ansamblu cât mai completă, tot în acest capitol găsiÈ›i È™i curiculele claselor I-a si a II-a.
– Știri – este un capitol menit să vă informeze în timp real despre toate modificările, completările È™i noutățile venite din partea Ministerului ÃŽnvătământului, referitoare la clasa pregătitoare.
– ÃŽntrebări si răspunsuri – este un capitol extrem de util, tocmai datorită interactivitaÈ›ii sale È™i a faptului că ridică probleme practice întâmpinate fie de părinÈ›i fie de cadrele didactice în procesul organizării acestor clase pregătitoare.

În speranța că veți găsi http://clasapregatitoare.suntparinte.ro/informatii-clasa-pregatitoare/ util, vă așteptăm să discutăm împreună toate aspectele legate de această nouă formulă în care se va desfășura învătământul primar din România si va invităm să adresaţi întrebări şi specialiştii nostri în educaţie vă vor răspunde.