Tot ce trebuie sa stiti despre diagnoza si reparatiile cutiilor automate!

Cutia de viteze automata castiga din ce in ce mai multa popularitate in Europa. Un interes scazut in diagnosticarea unui astfel de tip de transmisie in Romania rezulta din faptul ca ponderea redusa pe intreaga piata a masinilor exploatate, astfel incat exista o lipsa de disponibilitate a dispozitivelor speciale de diagnosticare. Acesti factori cauzeaza probleme de reparatii cutii automate, adesea implicand o inlocuire a acestora. Intr-o mica masura, sunt efectuate anumite teste de diagnosticare profilactica, care pot elimina defectiunile viitoare ale sistemului de cutii de viteze.

Se cauta posibilitatea utilizarii unui tip de dispozitive pentru elaborarea functionala a cutiilor de viteze. Sistemul urmareste miscarea obiectului cercetat, legat de sarcina simulata, in care controlerul special, inlocuind cel original, este responsabil pentru controlul functionarii cutiei automate. Acest mod este utilizat pentru a evalua starea componentelor mecanice si hidraulice.

Analiza rulajelor de semnal inregistrate in timpul masuratorilor permite concluzionarea corectitudinii functionarii, unde, in comparatie cu datele stocurilor, se verifica starea tehnica a unei cutii de viteze automate.O cutie automata este cutia de viteze a masinii care schimba vitezele cu schimbarea sarcinii si a vitezei de rotatie a motorului masinii, eliberand soferul de necesitatea schimbarilor manuale. Acest lucru permite o plimbare foarte buna, prin optimizarea sarcinii la viteza de rotatie a motorului. Astfel masinile echipate cu astfel de cutii de viteze ating o distanta mai mare, deoarece motorul este mai putin incarcat.

Transmisia automata castiga popularitate si in Europa. Se estimeaza ca ponderea vehiculelor cu cutie de viteze automata pe piata din Europa este de 27% (inclusiv transmisii variabile continuu, cutii de viteze semiautomatice si dublu ambreiaj). Chiar si o popularitate mai mica in Romania se datoreaza cresterii consumului de combustibil, costurilor semnificative de operare si eventualei reparatii si a pretului mai ridicat al vehiculelor echipate cu cutie de viteze automata.

In ultimii ani, dezvoltarea tehnica semnificativa s-a axat pe domeniul electronicii si sistemelor de control, care au intrat si in sistemele automate de control al transmisiilor. Controlul electronic al acestor sisteme a simplificat in mod semnificativ designul blocului hidraulic si a permis diagnosticarea starii tehnice a transmisiei prin intermediul citirilor de cod. Interesul mic in diagnosticarea unui astfel de tip de transmisie rezulta din faptul ca exista o cota mica pe intreaga piata de autovehicule operate, astfel incat exista lipsa de disponibilitate a dispozitivelor speciale de diagnosticare in Romania.

Acesti factori provoaca probleme destul de costisitoare, adesea implicand reparatii cutii automate. Aceasta situatie are loc si la distributie. Intr-o mica masura se efectueaza unele teste de diagnosticare profilactica, care pot elimina esecul sistemului de cutii de viteze viitoare a ramas inca obiect complex mecanic si de diagnosticare si se caracterizeaza prin complexitatea proceselor care se desfasoara in interiorul acestuia. Deoarece se pot numara ansamblurile de baza – convertizor, angrenaje planetare, ambreiaje si frane, bloc hidraulic, supape electromagnetice si sistem de control cu ​​senzori.

Aceste subsisteme pot fi supuse unor defectiuni, facand imposibila functionarea transmisiei sau functionarea necorespunzatoare a acesteia, in acest sens, fiind nevoie de reparatii cutii automate. Defectiunile de baza ale ansamblurilor sunt: ​​deteriorarea cuplajului de lichid (convertor), uzura cuplajelor sau a franelor care realizeaza uneltele adecvate, frecare si scurgeri in corpul supapei, supapa electromagnetica sau defectiunile senzorilor sau chiar defectiunile controlerului.

Diagnosticarea corecta a defectiunilor si a starii tehnice a cutiei de viteze automate reduce semnificativ timpul de reparatie si costurile. Ca un scop, s-a stabilit sa apelati la firma Automatic Gearbox  in cazul in care aveti nevoie de reparatii cutii automate. Automatic Gearbox poate raspunde larg utilizarii in instalatiile care se ocupa cu repararea cutiilor automate. Indiferent ce probleme aveti la masina si aveti nevoie de reparatii cutii automate, puteti apela la Automatic Gearbox cu incredere !