Tot ce nu stiati despre imbunatatirea terenului

Imbunatatirea terenului prin Terratest Romania se refera la orice tip de modificare a terenului astfel incat sa il faca mai utilizabil. Imbunatatirile au o durata limitata de viata si pot fi depreciate spre deosebire de terenuri.

Ce inseamna imbunatatirea terenului?

Atunci cand o companie cumpara o cladire, cladirea este, de obicei, amortizata din viata utila. Insa, terenul care este achizitionat in acelasi timp cu cladirea, nu se amortizeaza. De ce? Aceasta este o intrebarea pe care ati putea-o pune. Terenul are o viata infinita. Nu este ca o cladire care se va deteriora in timp. Terenul nu poate fi distrus si nu poate fi niciodata consumat.

Imbunatatirile terenului sunt complet separate de terenul propriu-zis. De aceea, imbunatatirile funciare sunt considerate un atu complet diferit de teren. Banii cheltuiti pentru imbunatatirea terenurilor nu se adauga la costul initial al terenului. In schimb, aceasta este tratata ca o achizitie integrala de active si este amortizata pe durata de viata utila la fel ca alte active fixe.

Luati o parcare, de exemplu. Dupa achizitionarea terenului, acesta trebuie sa fie nivelat si gradat pentru drenaj. Betonul sau pardoseala pot fi apoi turnate peste murdarie si linia poate fi vopsita pentru locuri de parcare. La fel ca toate imbunatatirile funciare, o parcare are o viata limitata.

O parcare va dura doar cativa ani inainte de a fi nevoie sa fie refacuta sau reproiectata. De asemenea, terenul devine mai util. Imbunatatirea terenurilor poate include, de asemenea, amenajarea peisajelor, sistemele de stropire, sistemele de iluminat si multe altele.

Care este diferenta dintre o ameliorare a terenului si o imbunatatire a locatiunii?

Exemple de imbunatatiri ale terenului includ zonele de parcare pavate, caile de acces, gardurile, iluminatul exterior si asa mai departe. Imbunatatirile terenurilor sunt inregistrate separat de teren, deoarece imbunatatirile funciare au o durata limitata de viata si sunt depreciate. Terenul este considerat a dura pe termen nelimitat si nu va fi amortizat.

Imbunatatirile terenurilor sunt inregistrate intr-un cont de activ general al contabilitatii intitulat imbunatatiri funciare. Deprecierea imbunatatirilor terenurilor va duce la cheltuieli de depreciere a veniturilor companiei. Acest lucru va reduce veniturile sale impozabile si va reduce platile impozitului pe profit ale unei societati profitabile.

Un exemplu de imbunatatire a terenului este imbunatatirea permanenta a unei cladiri care este inchiriata in cadrul unui contract de leasing de 10 ani. De exemplu, chiriasul ar putea construi pereti si birouri permanente in interiorul depozitului pe care il inchiriaza de la proprietar. Inchirierea va indica probabil ca toate imbunatatirile aduse cladirii vor apartine proprietarului cladirii. Suma cheltuita de chirias pentru a imbunatati cladirea va fi inregistrata de chirias in contul sau de active imbunatatiri ale terenului. In general, valoarea acestor imbunatatiri ale unui teren va fi amortizata de chirias pe intreaga durata de viata utila a imbunatatirilor sau pe durata contractului de leasing, oricare dintre acestea este mai scurta. Cheltuielile cu amortizarea asociate imbunatatirilor din leasing vor reduce veniturile impozabile ale chiriasului si platile de impozit pe venit, in cazul in care societatea este profitabila.