TopSeminar Controlling si Calculatia Costurilor

SVASTA ICG Romania organizeaza seminarul  Controlling si Calculatia Costurilor, in perioada 22 – 24 iunie 2011, la Predeal,  hotel Dragului***.

Seminarul se adreseaza personalului financiar, departamentului de controlling si top si middle managementului din cadrul unei firme.

Seminarul, ce contine si sesiuni de consultanta, este destinat celor care vor sa conduca mai bine si care vor sa-si stabileasca tinte de business corecte  pe care sa le atinga eficient.

La sfarsitul acestui seminar participantii vor putea sa:

 1. calculeze costul unitar (pe bucata) al produslui / serviciului in impartirea fix / variabil, luand in calcul toate costurile (inclusiv cele de administratie si ale managementului general)
 2. afle care sunt produsele si clientii care aduc profit si care pierdere.
 3. sa construiasca un sistem de avertizare timpurie impotriva pericolelor potentiale (preturi minime, costuri maxime, cantitati necesare)

Toate informatiile vor fi insotite de aplicatii matematice, create pe baza experientei practice dobandita de traineri in Romania si Austria. De asemenea, participantii pot aduce la seminar propriile probleme din firmele lor pentru a primi ulterior consultanta.

Seminarul „Controlling si Calculatia Costurilor” va fi condus de catre consultantii SVASTA IGC Romania: Alin Ivan – Economist, Certified Management Consultant, consultant si trainer, peste 12 ani experienta practica in consultanta; activ in Viena, Graz, Bucuresti, Brasov, Sibiu.

 

”In procesul de decizie orice manager are nevoie de un sistem de controlling, deoarece acesta face diferenta dintre un manager empiric si unul stiintific. Controlling-ul este sistemul care asigura cresterea sustinuta si durabila a valorii adaugate a firmei, corectitudinea deciziilor strategice, operative, financiare, de productie, de personal etc. si transparenta proceselor si analizeaza abaterile intre planificat si realizat.” – declara Alin Ivan, consultant si trainer SVASTA ICG Romania.

In cele 3 zile ale seminarului participantii vor parcurge urmatoarele teme:

 1. Prezentare de ansamblu, concepte si legaturi intre ele
 2. Transformarea cheltuielilor in costuri (Betriebsüberleitungsbogen)
 3. Centre de cost
 4. Repartizarea costurilor pe centre de cost (Betriebsabrechnungsbogen)
 5. Costuri fixe / Costuri variabile
 6. Costuri directe / Costuri indirecte
 7. Contributia de acoperire si sistemul de avertizare timpurie
 8. Constructia si negocierea pretului
 9. Metode de management si scadere a costurilor (Ceteris Paribus, ABC)
 10. Planificare si Bugetare
 11. Controlling

Valoare trainigului pe parcursul celor 3 zile este de 1.132 lei (exclusiv TVA) si acopera: onorariul trainerului, mapa de seminar, chiria salii si pauzele de cafea.

Cazarea si masa pe perioada seminarului la hotelul seminarului costa 480 de lei (exclusiv TVA – pretul include cazare si cina din 21 iunie , cazare, mic dejun, pranz si cina pe 22 si 23 iunie, cazare, mic dejun si pranz pe 24 iunie).

Firmele care au participat la seminariile firmei SVASTA ICG sau SVASTA Consult beneficiaza de o reducere de 10% din costul seminarului.
Inscrierea se face doar pe baza completarii formularului de inscriere, ce poate fi descarcat de pe site-ul www.svasta-icg.ro.  Formularele completate trebuie trimise prin fax la numarul 0344 – 815.445 sau pe e-mail la adresa – laura.dumitrascu@svasta-icg.ro.

 

Despre SVASTA ICG
18 ani de prezenta pe piata romaneasca, 25 de ani de prezenta pe piata europeana. SVASTA ICG este parte a grupului european de consultanta Integrated Consulting Group, cu sediul la Graz si cu operatiuni in Austria, Germania, Ungaria, Romania, Bulgaria si Scandinavia.

 

In Romania, SVASTA ICG detine competente legate de controlling / management financiar, project management, achizitii publice, si protectia mediului, la care se adauga competentele grupului in domeniile dezvoltarii organizationale, managementului schimbarii, lean management, restructurarea si optimizarea proceselor interne.

 

Din portofoliul SVASTA ICG Romania fac parte clienti precum: Petromservice, Romgaz Medias, Resita Renk SA, Remat Brasov, Electrolux, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Vel Pitar, Beiersdorf Brasov, Continental Automotive, Scandia Sibiu, Romtest, Reinert, Cramele Halewood, Porsche Romania, Veolia Apa Servicii, Zaharul Oradea SA, Eurofoam Sibiu, Apulum SA Alba Iulia, Agricola International Bacau, Dacris Constanta.

Contact:

Laura Dumitrascu,

Manager de Proiect
E-mail: laura.dumitrascu@svasta-icg.ro
Tel: 031.107.82.41;  0730.633.804