TOP 5 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre polistirenul extrudat

In mod evident, cu totii ne dorim sa avem cat mai multa caldura in casa la costuri cat mai mici. Acest lucru este insa posibil doar utilizand materiale izolatoare, precum polistiren extrudat. Totusi, este important sa tineti cont de o serie de aspecte pentru a realiza un mediu sanatos si nu doar calduros.

polistiren extrudat

Legat de polistirenul extrudat apar o serie de intrebari, precum: cand se poate utiliza, care sunt beneficiile pe care le ofera utilizarea sa si asa mai departe. Mai jos, veti gasi cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre acest material eficient.

Polistirenul extrudat detine o serie de avantaje foarte importante

  1. Polistirenul extrudat este un foarte bun izolator – fiind un foarte bun izolator, acest material va va ajuta sa platiti facturi mai mici pentru incalzirea locuintei. Totusim trebuie sa stiti inca de la inceput ca polistirenul extrudat nu trebuie utilizat pentru izolarea fatadelor casei.
  2. Se utilizeaza intr-o varietate de izolari – polistirenul extrudat este un bun izolator pentru fundatie, pardoseli interioare si exterior, dar si pentru acoperisuri.
  3. Polistirenul extrudat are o greutate redusa – avand in vedere ca are o greutate redusa, acest material se transporta, manevreaza, taie si monteaza foarte usor. De asemenea, atunci cand se utilizeaza acest material izolator nu exista pierderi de material, deoarece acesta nu se faramiteaza aproape deloc. Legat de montaj, placile se lipesc destul de usor de suprafetele betonate, iar tencuila care se aplica peste ele se prinde foarte bine.
  4. Rezista foarte bine la umiditate – chiar daca are un pret usor ridicat, acest material este foarte eficient pentru rolul pe care trebuie sa il indeplineasca. Pe langa calitatea princiala de izolare, polistirenul extrudat are o rezistenta sporita la factori externi naturali, dar si la umezeala. Pe langa asta, acesta rezista foarte bine la schimbarile de temperatura, rezistand foarte bine atat la temperaturi joase, cat si foarte ridicate.
  5. Montaj si alte calitati – acest material se poate monta indiferent de conditii pe suprafetele ce urmeaza a fi izolate. De asemenea, polistirenul extrudat are o rezistenta ridicata la socuri, precum si la trafic ridicat atunci cand este montat pe pardoseala, datorita faptului ca are o densitate omogena. Tot legat de pardoseala, putem spune ca acest material poate fi utilizat cu brio si in cazul unui sistem de incalzire prin pardoseala. In plus, pe langa izolarea termica, acest material ofera si o izolare fonica foarte eficienta.