Top 3 Oferte Laptop Second Hand, Refurbished si Renewed

Ce este un Laptop Second Hand, Refurbished sau Resigilat ?

Cautand laptopul dorit pe Internet, printre ofertele vizitate este imposibil sa nu fi intalnit si termenii de laptop second hand, refurbished sau resigilat.  Desi la o prima vedere poate parea neinteresant sau riscant, din motive pe care le vom detalia in cele ce urmeaza, pot reprezenta o optiune ieftina si buna pentru achizitia unui laptop.

Dupa tipul ofertelor le vom imparti in doua categorii:

 • laptop second hand si refurbished – sunt laptop-urile care au fost utilizate o anumita perioada, de obicei in cadrul unor firme. Acestea unt ulterior testate si repuse spre vanzare.
 • laptop resigilat sau renewed – sunt laptop-urile comercializate de diferite magazine ale caror ambalaje au fost deteriorate, sau prezinta unele defecte minore (de exemplu zgarieturi superficiale). Tot in aceasta categorie se incadreaza notebook-urile expuse in showroom-uri ce prezinta anumite urme de uzura.

Urmatoarea intrebare apare de la sine:

De ce ne-am dori un laptop second hand sau resigilat ?

Raspunsurile pot fi multe insa amintim doar cateva:

– motive financiare: in acest fel putem achizitiona un laptop ieftin perfect functional, sau un laptop performant la cel mai mic pret

– nu intotdeauna avem nevoie de cea mai noua tehnologie. Daca nu dorim sa jucam ultimele jocuri aparute sau sa folosim programe de editare media pretentioase, un laptop cu o vechime de cativa ani se va descurca perfect pentru toate celelalte sarcini.

De ce este recomandat sa cumperi un laptop second hand sau resigilat de pe un site de specialitate, decat prin intermediul unui anunt online sau mica publicitate?

– sa incepem cu GARANTIA.  Site-ul de specialitate va va oferi garantie pentru produsele vandute. Deci riscul pe care il intampinati fata de achizitionarea unul laptop “de ocazie” de la un necunoscut este infinit mai mic.

– produsele vandute de magazinele online au fost testate de specialisti.

– in cazul unor  defecte estetice acestea sunt specificate de catre vanzator

– ofertantii sunt magazine online cunoscute, cu o reputatie, ce nu isi permit sa comercializeze produse de calitate indoielnica.

 


TOP 3 OFERTE laptop second hand si resigilate


 

1. CITGROUP laptop second hand si refurbished 

laptop second hand

Este un site recunoscut, apreciat si specializat in comertul cu produse IT refurbished. Oferta este mare, in special pe partea de laptop business dar si laptop multimedia de calitate foarte buna.

Cum functioneaza Citgrup?

 Laptop-urile comercializate au fost utilizate in medii functionale, de business, si prin diferite programe de leasing sau buy back se intorc la producator. Dupa ce acesta le testeaza si eventual, unde este cazul, schimba anumite componente, producatorul le repune in comert cu eticheta de produse used. CIT Grup le achizitioneaza, le supune unei a doua testari interne si doar echipamentele care trec aceste teste sunt scoase pe piata ca si produse refurbished. De asemenea, inainte de a fi prezentate pe site, echipamentele sunt supuse unei a treia testari, odata cu instalarea sistemului de operare.

Astfel Citgrup ofera garantii de pana la 5 ani, avand siguranta functionabilitatii depline si pe termen lung a produselor comercializate.

Oferta Citgrup este impartita in 3 categorii:

 • Laptop Like New – cele mai noi si performante laptop-uri din oferta refurbished.
 • Laptop Refurbished – laptop-uri business de top, de o calitate foarte buna.
 • Laptop Second Hand – daca tot ce doresti este un laptop ieftin cu care sa iti faci treaba aceasta este categoria pe care trebuie sa o alegi. Atentie, acestea nu au Windows preinstalat.
PAREREA NOASTRA
laptop second plus minus laptop second
 • Windows licentiat preinstalat (Windows XP sau Windows 7)
 • Garantie pentru toate produsele. Foarte important este ca garantia poate fi extinsa contra cost cu 1-3 ani.
 • ai 30 de zile pentru a decide daca pastrezi laptop-ul achizitionat sau il inlocuiesti cu un altul.
 • Laptop-urile sunt in stoc.
 • Posibilitati foarte bune de filtrare a produselor.
 • Cadouri la achizitie pentru unele laptop-uri din promotie.
 • Preturile sunt prezentate fara TVA. Desi acest lucru este specificat foarte clar pe site, poate fi incomod atunci cand dorim sa comparam ofertele
 • Desi la capitolul laptop business stau foarte bine, ne-am dori o diversitate mai mare

Vezi Oferta


 

2. EMAG laptop resigilat

emag laptop resigilateLaptop-urile resigilate de la Emag sunt produse perfect functionale, cu ambalaj deschis sau deteriorat, sau cu defecte minore, testate in prealabil de tehnicienii Emag.

De asemenea in oferta sunt prezente laptopuri ce au fost expuse in showroom, cu discounturi foarte avantajoase, chiar peste 35%.

Practic puteti gasi aceleasi produse din oferta curenta Emag la un pret mult mai bun, deoarece ambalajul este deteriorat sau carcasalaptopului prezinta zgarieturi fine. Cititi cu atentie descrierea produselor deoarece Emag avertizeaza asupra defectelor produselor.

 

PAREREA NOASTRA
laptop second plus minus laptop second
 • Oferta foarte mare si diversificata: peste 200 de laptopuri disponibile
 • Laptop-uri din toate categoriile: laptop gaming, laptop multimedia, laptop business, ultrabook, netbook, etc.
 • Discounturi foarte bune, chiar peste 35%, daca le cautati cu atentie
 • Defectele sunt superficiale, foarte clar detaliate pentru fiecare produs
 • Posibilitatile de filtrare a produselor sunt aproape inexistente. Putem filtra laptopurile doar dupa marca si pret.
 • Acest lucru ingreuneaza procesul de alegere avand in vedere ca sunt peste 200 de laptop-uri resigilate in oferta.

Vezi Oferta


 

3. EVOMAG laptop renew 

evomag laptop renew

 

Un nou serviciu de la Evomag. Produsele sunt in general cu ambalaje deteriorate. Puteti gasi toate aceste detalii in descrierea ofertei.

Pentru moment oferta este destul de limitata, insa speram sa creasca in curand.

Vezi Oferta

 


Articol adaugat de QuickPick