Tipuri de sisteme si cosuri de fum

Exista pe piata de specialitate companii si magazine care comercializeaza cosuri de fum de cea mai buna calitate, ele fiind in acest fel solutia profesionala in cazul sistemelor profesionale de acest tip al cosurilor fie ca sunt din ceramic sau sin inox, oferind clientilor un standard superior de calitate la un pret imbatabil.

Clientii pot sa profita de calitatea dar si de performantele cosurilor de fum executate de acesti specialisti, bucurandu-sede siguranta si de confortul care este oferite de acestea.

Prin achizitinarea unor cosuri de la cei mai buni producatori, recunoscuti in domeniu, practic platiti si asigurati securitatea familiei, reducand la maxim riscurile de incendii si riscurile de intoxicatii ce se pot produce in alte cazuri, cu monoxid de carbon.

Cosurile de buna calitate ofera deasemeni rezistenta in cazul condensul acid, asta datorita materiei prime utilizate in procesul de producere al cosurilor de fum.

Deasemeni, poate fi asigurat in acest fel un tiraj optim si functionarea lui si a sobei la un randament energetic ce e maxim sin punctul de vedere al surselor de caldura, tocmai prin aceasta asigurare a tirajului optim.

Tipuri de sisteme si cosuri

Exista pe piata de specialitate sisteme de coşuri considerate de specialisti ideale pentru a evacua atat fumul cat şi gazele de ardere ce sunt provenite de la sursa individuala de căldură la care este atasat cosul, cum ar fi de exemplu la sobe de teracotă, la şeminee, etc. dar şi atunci cand sunt legate la centrale termice, chiar si in cazul atasarii la cazane de mare putere.

Astfel de sisteme performante comercializate sunt utilizabile in cazul oricarui tip de combustibil, fie el lichid, gazos sau solid.

Totusi, specialistii mentioneaza faptul ca, in cazul combustibilului gazos, unele dintre sisteme nu se preteaza la modul de functionare pe care il are cazanul in condensatie.

Astfel de sisteme de cosuri de fum performante, corespund chiar si exigentelor celor mai înalte din punct de vedere tehnic, ce sunt impuse de catre norme europene in vigoare inclusiv prin adaptabilitate universală pe care o au din punctul de vedere al combustibilului care este utilizat, oferind in acest sens soluţii pentru game largi de solicitări ale clientilor.

Caracteristici si utilizari

Prin prevederea unor coşuri de de fum performante este practic asigurat atat confortul cat şi siguranţa căminelor, putand fi protejâati si in acest fel membrii familiei de orice posibile accidente.

Sistemele de coşuri performante se pot utiliza pentru a evacua tirajul natural pe care il are fumului şi deasemeni pentru eliminarea gazelor de ardere ce pot sa provina de la generatoare de căldură , de la cazanele pentru instalaţii necesare in cazul încălziri centrale, in cazul instalaţiilor termice industriale cum ar fi de exemplu cazanele de aburi, crematoriile, cuptoarele, etc.

Din punctul de vedere al temperaturilor pe care le au gazele de ardere în cazul unui regim normal de funţionare precum şi în situaţii de exceptie al agresivităţii pe care o pot avea reziduurilor de ardere ca şi al condensului ce se formeaza în interiorul unui canalului de fum, tipurile acestea de sistem de coş se poate adopta foarte usor.