Tipuri de recuperarea medicala prin masaj terapeutic

masaj terapeutic

Daca vorbim despre tratamentul masajului clasic european, acesta este cel mai vechi mijloc de ameliorare a durerii, pe care oamenii il foloseau in societatea primitiva.

In general, masajul terapeutic are indicatii proprii, precum si contraindicatii si poate fi un mijloc eficient de tratament, numai atunci cand este efectuat de un profesionist si selectat individual pentru fiecare client, in functie de caracteristicile sale personale.

In prezent, in masajul terapeutic este inclus masaj terapeutic pentru coloana, masaj terapeutic pentru hernie de disc, masaj terapeutic spate, si toate aceste tipuri de masaj, pot fi executate la centru specializat de masaj terapeutic din Bucuresti.

Masaj terapeutic coloana

In sistemul de facilitati de reabilitare medicala, care vizeaza restabilirea sanatatii coloanei, prevenirea aparitiei invaliditatii si reintoarcerea unei persoane la munca sa profesionala cu forte noi, exista masaj terapeutic specific pentru coloana.

Masajul terapeutic contribuie la imbunatatirea nutritiei tesuturilor, formarea calusului este accelerata, procesele metabolice sunt normalizate, este impiedicata dezvoltarea cresterii tesutului conjunctiv, care, din pacate, duce la contractari ale muschilor si articulatiilor rigide.

De asemenea, masajul terapeutic reduce procesele dureroase, promoveaza resorbtia rapida a edemelor si hemoragia in tesuturi. Si aceasta nu este intreaga gama de aplicatii a acestui tip de masaj.

Masaj terapeutic pentru hernie de disc

Tipul de masaj terapeutic pentru hernie de disc este definit ca un complex de diferite efecte mecanice asupra corpului, ducand la recuperarea organismului dupa aceasta afectiune, si,  cel mai important, prevenirea diferitelor boli.

Metodele de masaj sunt produse cu ajutorul mainilor, dispozitivelor si uneltelor speciale, precum si cu ajutorul fluxurilor de aer sau apa. Masajul este comun si local, iar in functie de metoda si aplicatie este impartit in mai multe tipuri.

Masaj terapeutic pentru spate

Masajul terapeutic spate  ajuta la mentinerea performantei, precum si la mentinerea corpului in stare fizica buna. Acest tip de masaj therapeutic pentru spate, este foarte util in combinatie cu gimnastica,  inotul, dusul, baia si sauna. De asemenea, este un tratament eficient pentru diferite boli si leziuni.