Tips & Tricks pentru recuperarea creantelor

1. Inainte de a face afaceri cu cineva, asigura-te ca ai completat contractul corect. In cazul in care datele sunt eronate se poate ajunge la intarzierea platilor.

2. Stabileste clar termenele de plata. Asigura-te ca ai semnat contractul cu clientul tau si ca ai trecut atat in el cat si pe factura termenul de plata. Mentioneaza, de asemenea, plata unor penalitati de intarziere in cazul nerespectarii termenelor de plata.

3. Stabileste plata unui avans – in cazul in care nu ai o relatie de lunga durata cu un client, factureaza-i o suma in avans. Valoarea agreata in general, este intre 30% si 50 %. Asigura-te ca restul de plata il vei primi la livrarea produselor sau in ziua in care ai stabilit si nu atunci cand isi aminteste clientul.

4. Nu refuza platile partiale. Atunci cand un client iti sugereaza ca nu are posibilitatea de plati integral, accepta plata in transe. Asigura-te, insa, ca un angajament de plata redactat minutios de catre un avocat va fi semnat.

5. Aplica procedurile de plata pentru fiecare client. Trateaza-ti prietenii ca pe fiecare alt client, daca nu, chiar cu mai multa grija. Ei incearca in general sa profite de relatia existenta intre voi. Daca ai remarcat ca a intarziat cu plata facturilor, contacteaza-l imediat.

6. In cazul nerespectarii termenelor de plata, anunta-ti clientii rau platnici ca vei apela la o societate specializata in recuperarea creantelor. Comunica-le ca in termen de 10 zile vei apela la ei pentru a-ti recupera datoria, justifica-le ca esti nevoit sa apelezi la aceasta masura intrucat nu ai timpul si resursele necesare pentru a te ocupa de aceasta problema. In general acest lucru are efect si ii detemina sa plateasca.

7. Apeleaza la o firma de recuperare a creantelor. In cazul in care ai urmat pasii de mai sus si totusi clientii nu iti platesc, apeleaza cu incredere la o firma de recuperare a creantelor. In acest fel vei beneficia de colectarea rapida a creantelor, economie de timp si resurse, pastrarea relatiilor amiabile cu partenerii de afaceri prin implicarea unei companii specializate ca terta parte, onorariu de succes aplicat dupa recuperarea efectiva a creantelor. Inainte de a-i contracta documenteaza-te asupra taxelor pe care le percep si referintele pe care le au de alti clienti.

IBS Professional Solutions este prima companie locala care ofera servicii integrate de consultanta juridica (prin avocatii colaboratori IBS) si fiscala.
IBS Professional Solutions este mai mult decat un nume, este un concept despre cum pot obtine companiile un avantaj intr-un mediu dificil. Realitatea complexa solicita solutii complexe si de aceea am structurat serviciile noastre ca Solutii de Afaceri Integrate.
Conceptul scoate in evidenta faptul ca orice afacere trebuie vazuta ca un sistem, iar succesul depinde de performanta tuturor elementelor ce compun sistemul.
Combinatia dintre experienta vasta in domeniu, intelegerea pietei locale si experienta unei echipe cu abilitati si competente complementare ne permite sa oferim clientilor nostri servicii de consultanta de inalta calitate.
Compania a fost infiintata in 2006 si are in prezent o echipa de 15 consultanti.

IBS PROFESSIONAL SOLUTIONS SRL

Tudor Stefan Nr. 7-9, Sector 1, Bucuresti
http://www.ibs-p.ro
marketing@ibs-p.ro
T: (40-31) 420.53.33
F: (40-21) 318.60.63