Tinerii din Romania invata gratuit sa faca afaceri

Tinerii din Romania invata gratuit sa faca afaceri in cadrul a 16 cursuri de formare antreprenoriala sustinute de traineri calificati CNFPA in centrele regionale de la Craiova, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, infiintate prin proiectul strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”

Inscrierile la cursurile de formare profesionala au inceput azi, 24 august 2011, si se vor derula pana la data de 30 noiembrie. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani interesate pot opta pentru urmarea unui astfel de training la adresa de e-mail: inscrieri@fiitanarantreprenor.ro

Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) in parteneriat cu SIVECO Romania si Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat organizeaza, in perioada februarie 2012 – aprilie 2013, cursuri de formare profesionala pentru tineri. Trainingurile se vor desfasura in cadrul proiectului strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, implementat sub sloganul “Fii tanar antreprenor pentru viitor!”. Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) si este cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale.

4830 de tineri vor beneficia de traininguri gratuite de formare profesionala. Cele 16 cursuri organizate in cadrul proiectului ID 63270 acopera intreaga arie de formare in domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate si sanatate in munca”, „Manger de inovare”, „Expert evaluator de intreprinderi”, „Contabil”, „Cercetator economist in marketing”, „Asistent in relatii publice si comunicare”, „Agent comercial”, „Competente sociale si civice (responsabilitatea sociala a companiei)”, „Competente antreprenoriale (leadership)”, „Competente antreprenoriale (negociere)”, „Competente antreprenoriale (legislatie comerciala)”, „Tehnologia informatiei si comunicarii”, „TIC – elemente suport in managementul firma – Microsoft Project” si „Managementul documentelor”.

Trainigurile se vor desfasura dupa metoda clasica, “face to face”, si online. Persoanele care aleg sa urmeze cursurile de formare profesionala conform primei variante vor obtine certificate autorizate CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor). Participantii la trainingurile online vor primi certificate de absolvire acordate de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI), SIVECO Romania si Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.

Urmatorul pas in derularea proiectului este inaugurarea centrelor regionale de formare antreprenoriala de la Craiova, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, in perioada 31 august – 15 septembrie 2011.

„Un astfel de proiect vine sa sprijine tinerii in demersul lor de a-si construi o cariera, de a fundamenta informatii pe care le-au dobandit pana in prezent si de a-si obtine independenta financiara intr-un mod responsabil, orientat catre schimbare, inovatie si creativitate. Formarea resurselor umane este o componenta esentiala spre care trebuie sa ne orientam eforturile in vederea obtinerii performantei in toate domeniile, in special in dezvoltarea culturii antreprenoriale.” (Cristina Catana, manager proiect)

„Generarea de posibile modele este cel mai mare succes pe care orice om de afaceri din Romania si-l poate dori.” (Marius Ghenea, antreprenor)

Persoanele interesate de inscrierea la cursurile de formare profesionala pot obtine informatii suplimentare la numarul de telefon: 0771 571 846 – Iulia Sandulescu, responsabil inscrieri.

ARTI
Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2003 cu misiunea de a implica tinerii din Romania in procesul de dezvoltare socio-economica.
www.arti.ro

PRO VOBIS
Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul ca resursa viabila si de neinlocuit pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca.
www.provobis.ro

SIVECO Romania
Infiintat in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de eLearning din Romania si din tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
www.siveco.ro