Tinerii antreprenori sustinuti strategic de JCI Cluj

Cluj-Napoca, 9 aprilie 2009. Junior Chamber International Cluj organizeaza in intervalul 6 aprilie – 5 iunie prima editia a programului de mentorat Tineri Antreprenori, program sustinut de tineri antreprenori pentru viitori antreprenori.

Membrii JCI Cluj, profesionisti si antreprenori care actioneaza ca lideri pentru a genera schimbari pozitive in societate, ii invita pe toti tinerii absolventi, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, la un exercitiu de antreprenoriat ghidat. Pe durata unei luni, acestia vor avea oportunitatea de a aplica, sub forma de actiuni si activitati practice, cunostintele acumulate ca urmare a interactiunii cu mentorii lor. Mentorii sunt tineri antreprenori care au dezvoltat start-up-uri si care si-au exprimat dorinta de a impartasi din experienta lor ca intreprinzatori in mediul de business romanesc. Relatia de mentorat cu cei care doresc sa isi porneasca propria afacere sau au deja o afacere ce poate fi eficientizata implica un angajament asumat de ambele parti – mentor, mentoree – si valorizeaza spiritul intreprinzator si capacitatea de a decide in privinta propriei afaceri. Programul se va derula la biroul mentorului, ceea ce permite participantilor in program sa observe direct mediul de business si procesele corespunzatoare lui.

Misiunea acestui proiect – Tineri Antreprenori – este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a le sustine initiativele prin know-how, mentorat si training. Un alt beneficiu al acestui program de mentorat este crearea unei retele active de tineri antreprenori care vor dezvolta mai departe colaborarea initiata in timpul programului.

Pentru detalii si inscriere in program, puteti vizita site-ul http://cluj.tineriantreprenori.ro. Participarea la acest program este gratuita. Inscrierile se pot face completand formularul de pe site, la sectiunea inscrie-te, pana la data de 24 aprilie 2009, ora 23.

Alte doua tipuri de programe care se inscriu pe aceeasi directie strategica initiata si sustinuta de JCI Cluj sunt: Business Networking Event (BNE) cu varianta sa de nisa Fast Networking Break (FNB), respectiv Business Feedback.

Primul tip de program are ca obiectiv facilitarea interactiunii dintre membri JCI si potentiali clienti, colaboratori sau furnizori si maximizarea oportunitatilor de afaceri dintre participanti. Pe termen mediu si lung, acest program sustine si el dezvoltarea mediului antreprenorial la nivel local si regional si, totodata, atragerea de noi membri in organizatie. Pentru 2009, sunt planificate 4 asemenea editii.

Al doilea program reprezinta o actiune complementara primeia ce sprijina dezvoltarea antreprenoriala prin acordarea de feedback participantilor, in cadrul unor intalniri de prezentare de proiecte sau planuri de afaceri. Proiectul se desfasoara pe o durata de cateva saptamani si beneficiaza de participarea unor parteneri JCI din cadrul mediului de afaceri local, lucru care confera un plus de valoare feedback-ului oferit participantilor.

JCI Cluj a initiat in acest an si alte proiecte aflate in derulare: Business Club, JCI Business University, Expat Club, Youth Bank si Conferinta Europeana de la Budapesta 2009.

Initiatorul proiectului este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI este cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. Membrii JCI sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse între 18-40 ani, ce vor sa se dezvolte ca lideri si sa determine schimbari pozitive in societate. JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 tari si milioane de alumni, ce se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si realizeazs proiecte in urmatoarele domenii: dezvoltare individuala, dezvoltare international, afaceri si comunitate. Detalii la www.jci.cc.

JCI Romania există din 2003 si a realizat pana in prezent numeroase proiecte, repurtand succese importante in competitiile internationale, cum ar fi Best Business Plan si Creative Young Entrepreneur si fiind mereu prezenta cu proiecte in conferintele si congresele mondiale si regionale, in cadrul carora a promovat antreprenoriatul romanesc. In prezent, JCI are filiale locale în Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj, urmand sa lanseze in curand o noua filiala la Sibiu.

JCI Cluj – Junior Chamber International

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:EN-GB;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Persoana de contact:
Alina Mărginean ( ali_marginean@yahoo.com ) – 0745 394 009

Alexandra Rusu ( alxrusu@gmail.com ) – 0730 106 122

E-mail: pr@jcicluj.ro

Website: www.jcicluj.ro