Tineri oameni de business, specialisti si lideri din toata lumea Transforma Pasiunea in Actiune, in cadrul JCI European Presidents Meeting, Sibiu 23-26 februarie, 2012

JCI Romania, 6 februarie 2012. Anul acesta, tineri oameni de business, specialisti si leaderi vor trebui sa “transforme pasiunea in actiune, sa-si foloseasca cu adevarat competentele, eforturile, energia si sa se sutina unii pe ceilalti, pentru a se dezvolta si a putea sprijini comunitatile din care fac parte. Intalnirea presedintilor europeni JCI – EPM, este cel mai bun start pentru implementarea acestui deziderat”. (Bertlot Daems – presedinte Junior Chamber International)

In perioada 23-26 februarie 2012 la Sibiu, JCI Romania va fi gazda unui eveniment cu adevarat special, care va reuni participanti din peste 30 de tari din intreaga lume (cu preponderenta din Europa), tineri care – pe langa dorinta de dezvoltare personala, identificarea de potentiali parteneri de afaceri – vor cauta sa gaseasca acele modalitati comune prin care pot crea schimbari pozitive in societatea in care traiesc. Misiunea acestei intalniri este de foarte mare interes, mai ales prin prisma majorelor provocari economice cu care se confrunta Europa in aceasta perioada.

Programul este impartit pe mai multe zile, in care se vor desfasura diferite activitati:

  • Dezbateri pe temele: “Active Citizens Framework”, “Think Global. Act Local”, Training PR&Media.
  • Conferinta internationala CSR cu sprijinul echipei de proiect www.actionamresponsabil.ro. Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC” este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care companiile se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala. Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani, la nivel national, acoperind toate cele 8 regiuni de dezvoltare. Atat publicul larg, cat si companiile sau organizatiile interesate, beneficiaza de suportul celor 8 centre regionale de informare si asistenta, care functioneaza in Bucuresti, Iasi, Cluj, Sibiu, Timisoara, Craiova, Constanta si Ploiesti.
  • Un eveniment caritabil de strangere de fonduri pentru o cauza internationala: Campania «Nothing But Nets» (http://www.nothingbutnets.net/), in parteneriat cu United Nations Foundation.
  • Reprezentatie piesa de teatru “Balul” – Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu. Castigator al unui premiu UNITER, regizorul Radu-Alexandru Nica pune in scena o istorie a Romaniei din anii 1920 – 2000 si nu oricum, ci fara cuvinte. „Balul” este un spectacol de gest, dans si miscare in care muzica reprezinta un element cheie. Proiectul a fost realizat special pentru Programul Sibiu 2007 – Capitala Culturala Europeana, fiind prezentat mai apoi la Liverpool – Capitala Culturala Europeana in 2008.
  • Networking permanent.

“JCI European Presidents Meeting este locul unde incepe calatoria spre crearea unui impact pozitiv in comunitate; aici se uneste intreaga Europa in jurul unui scop comun, acesta este locul unde actiunea este inspirata din experienta impartasita a altora”.

ARREY OBENSON, Executive Director for Growth & Development

 

Ioana Sfarlea

Director Marketing – JCI Romania

Mobil: 0762-248 181

www.jci-epm2012.org

www.jci.ro | www.jci.cc | www.actionamresponsabil.ro

Ioana.sfarlea@gmail.com

 

Despre JCI Romania – Nota pentru editori:

Suntem generatia care va schimba Romania

Reprezentam o organizatie de tineri lideri, antreprenori si profesionisti afiliata retelei mondiale Junior Chamber International (JCI) care numara mai mult de 200.000 de membri in peste 100 de tari.

Misiunea JCI este sa ofere oportunitati de dezvoltare care potenteaza tinerii sa creeze schimbari pozitive. Actiunile pe care le intreprindem sunt grupate in 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personala si internationalism.

Junior Chamber International activeaza din 2002 in Romania. Prima organizatie locala infiintata (LOM*) a fost JCI Bucuresti. In anii urmatori, numarul de LOM-uri a crescut: Timisoara (2003); Constanta (2003); Brasov (2003); Iasi (2006); Lugoj (2007); Cluj-Napoca (2008); Sibiu (2008); Oradea (2009); Suceava (2010); Targu Mures (2010); Vaslui (2010); Bacau (2010), Botosani (2010); Piatra Neamt (2010); Buzau, Craiova, Baia Mare (2012)

Din 2002 pana astazi, membrii JCI din Romania au organizat sute de proiecte si evenimente, au participat in zeci de traininguri si conferinte internationale.

Printre membri JCI s-au numarat: Howard Hughes, aviator pioner, industrias si producator de film; fostii presedinti ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton; Printul Albert de Monaco, fostul presedinte al Republicii Franceze: dl.Jacques Chirac; Jan Bielecki, Prim-ministru al Poloniei; Kofi Annan, fost Secretar General ONU; Keizo Obuchi, fost Prim-Ministru al Japoniei; Taro Aso – Prim-Ministru al Japoniei.

Pentru mai multe detalii: www.jci.ro | www.jci.cc | www.actionamresponsabil.ro