Tichete de vacanta- solutii pe timp de criza

Chequedejeuner.ro a lansat pe piata cele mai noi tipuri de bonuri valorice, sub forma unor tichete de vacanta, numita Cheque vacances, tichetul de vacanta pentru vacantele romanesti.
Datorita acestei initiative legislative, angajatii romani se pot bucura cu adevarat de concediu sau de zilele libere, beneficiind astfel de o crestere neimpozabila a bugetului de vacanta.
Prin acordarea tichetelor de vacanta se intervine in favoarea angajatului caruia ii cresc veniturile reale, dar si in favoarea angajatorului care are posibilitatea si este de asemenea stimulat sa acorde angajatilor alaturi de salariu, vacante in tara, prin intermediul tichetelor de vacanta, cu rol de recuperare a capacitatii de munca, de crestere a productivitatii muncii salariatului si de motivare a acestuia pentru a-si mentine capacitatea de salariat in respectiva inteprindere. Toate aceste lucruri vor duce la o stabilitate si o eficienta marita a angajatului.
Oferite ca bonus de merit sau ca prima de vacanta, societatile pot acorda tichete Cheque vacances salariatilor cu contract individual de munca. Valoarea acestora este scutita de taxele patronale si salariale in limita a 6 salarii minime brute pe tara. In prezent, valoarea maxima deductibila a tichetelor de vacanta este de 3.600lei/salariat/an.
Beneficiarii le vor putea folosi pentru plata cazarii, a meselor, a transportului, a tratamentelor balneare sau agrementului. Aceste servicii pot fi achizitionate direct de la hoteluri, pensiuni, unitati de tratament balnear autorizate sau prin intermediul agentiilor de turism licentiate.