Tentativa de frauda la GSBET

S.C GSBET S.R.L s-a autosesizat cu privire la o tentativă de fraudă, după ce mai multe bilete care contineau aceleasi evenimente de tenis au fost efectuate marti, 31.05.2011, in intervalul 13:00 – 14:00 in mai multe agentii din Bucuresti. Meciurile de tenis care provin toate de la acelasi turneu si anume Challenge Rijeka (Croatia) sunt acum sub investigatie sub suspiciunea ca ar fi fost aranjate .
S.C GSBET S.R.L a recurs la blocarea acestor evenimente cand alertele de autorizare a biletelor au sesizat insistenta cu care aceste meciuri erau jucate concomitent in mai multe agentii in aceeasi configuratie.
Biletele care s-au jucat in acest interval sunt in valoare de peste 1300 euro (5358.22 ron) iar castigul eventual depaseste suma de 250.000 euro (1044116.18 Ron).
Iata meciurile suspectate de aranjamente :
G.Trujillo – A.Gensse 1 2.83
A.Balazs – J.Silva 1 2.25
V.Millot – S.Vagnozzi 2 1.85
O.Patience – P.Sousa 2 2.21
N.Devilder – D.Junquiera 2 1.52
D.Guez – J.P.Brzezicki 1 1.95
A.Di Mauro – G.Zemlja 1 1.67
E.Prodon – K.Mesaros 1 1.45
Meciul dintre Prodon si Mesaros jucat pe data de 31.05.2011 a atras si mai mare atentie asupra acestor meciuri trucate. In setul decisiv, conducand cu 6-5 Mesaros se afla la 2 puncte distanta de victorie. In acel moment, Prodon, favoritul meciului si cel pe care se pariase se retrage. Mentionam ca in cazul unui meci de tenis daca un jucator abandoneaza, meciul respectiv primeste cota 1 echivalent cu ramanerea tuturor biletelor in joc care contin acel eveniment.

Un alt lucru extrem de interesant este ca Eric Prodon este francez iar in alte 5 meciuri suspectate de aranjament sunt implicati jucatori francezi.

Meciul dintre Di Mauro si Zemlja jucat ieri 01.06.2011 a confirmat din nou, daca mai era nevoie, aranjamentele grosolane care s-au produs la acest turneu de tenis, cand la scorul de 6-3 3:0 in favoarea lui Zemlja, Di Mauro abandoneaza din senin. Mentionam ca in eventualitatea in care meciul continua,se finaliza si Zemlja ar fi castigat, toate aceste bilete frauduloase ar fi devenit necastigatoare.

In acest sens S.C.GSBET S.R.L. a sesizat toate federatiile de tenis a tarilor de unde provin jucatorii implicati cu precadere Federatia Franceza de tenis, ITF (Federatia Internationala de tenis), ATP (Asociatia Profesionista de Tenis) precum si alte organe abilitate si va sustine orice demers a acestora in vederea pedepsirii celor care se fac vinovati de aceasta tentativa de frauda. Totodata S.C GSBET S.R.L. poate pune la dispozitia organelor abilitate si inregistrarile video din agentiile unde au fost plasate aceste bilete frauduloase.
Toate evenimentele jucate la Rijeka sunt in acest moment neomologabile si totodata toate biletele care contin aceste evenimente raman in asteptare pana la solutionarea acestui caz. Cel mai probabil aceste evenimente vor fi anulate prin acordarea cotei 1 si sumele jucate pe aceste evenimente trucate vor fi restituite jucatorilor.
Surse oficiale din cadrul organizatorilor turneului de la Rijeka au confirmat existenta unor probleme grave in jurul acestor evenimente, au anuntat deja ITF cu privire la suspiciunile care exista, urmand sa faca un anunt oficial in zilele care urmeaza cu privire la demersurile care se vor face in vederea pedepsirii vinovatilor.