Tendinţe în cererile de muncă pe portalul tjobs.ro

Echipa Tjobs.ro, v-a pregătit câteva statistici privind orientarea utilizatorilor, atunci când vine vorba de ţara de destinaţie şi domeniul în care vor să lucreze. Datele colectate vin să sublinieze unele tendinţe generale, şi să scoată la iveală unele tendinţe noi, chiar neobişnuite.
Datele rezultă din studierea traficului generat pe site în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2009 şi provin din Google Analytics, considerat cel bun serviciu web de monitorizarea traficului, oferit de Google.

Italia şi Marea Britanie în topul preferinţelor

De câţiva ani buni, când vine vorba de muna în străinătate, ne gândim imediat la Spania şi Italia. Aceste două ţări au fost principalele destinaţii, pentru românii care în speranţa unui câştig decent, şi-au căutat norocul în afara graniţelor ţării noastre.
Din statisticile Tjobs.ro reiese că Italia şi-a păstrat statutul de cea mai căutată ţară pentru munca în străinătate. Spania se află abia pe locul al patrulea, fiind devansată de Marea Britanie şi Germania, ţara în care se găsesc cele mai multe oferte de muncă la ora actuală. În topul preferinţelor se mai regăsesc ţări precum Franţa, Austria, Norvegia, Belgia, Grecia şi Danemarca. Preconizăm, că interesul faţă de Grecia va scădea spre sfârşitul anului, urmând să crească din nou în ianuarie.

Şoferii vor să muncească cel mai mult în străinătate

În Italia, cea mai căutată ţară pentru munca în străinătate, utilizatorii Tjobs.ro vor să lucreze mai ales ca îngrijitori fie că e vorba de supravegherea copiilor sau îngrijirea persoanelor vârstnice. Al doilea domeniu preferat este turismul, în special poziţiile din hoteluri şi restaurante. Şofatul în Italia se afla pe locul trei în topul preferinţelor de joburi, urmat de locurile de muncă în agricultură.
Luând laolaltă topul celor zece ţări, reiese că conducătorii profesionişti sunt cei mai dornici să lucreze în străinătate, fie că e vorba de şoferi de taxi în Marea Britanie şi Germania sau şoferi de camioane în Danemarca, Norvegia, Spania, Grecia şi Suedia, precum şi în ţări care nu se regăsesc în topul preferinţelor, cum ar fi Canada şi Olanda.

Informaţii depre Tjobs.ro

Tjobs.ro este un portal de locuri de muncă în străinătate, lansat la mijlocul lunii iulie 2009, care totalizează ofertele a peste 400 de agenţii şi firme de recrutare, astfel este un serviciu unicat în ţară. După completarea CV-ului utilizatorii, au acces 100% gratuit la peste 4500 de oferte în aproape toate domeniile, oriunde în lume, mai exact în 53 de ţări pe toate continentele. Ofertele sunt foarte variate şi în funcţie de câştig, astfel, joburile de pe Tjobs.ro pot fi plătite între 700 EUR, în cazul unei poziţii pentru muncitori necalificaţi, şi până la 7000 EUR, pentru specialişti, cu grad înalt de calificare, sau poziţii mai exotice, cum ar fi cea de dansatoare într-un club de noapte.