Teava ppr – tipuri si caracteristici

Teava ppr a inceput sa fie una dintre cele mai folosite solutii cand vine vorba de instalatii de apa potabila si incalzire. In comparatie cu teava de cupru sau otel, acest tip de teava este mult mai simplu de manevrat, are niste calitati care nu poti fi puse la indoiala si are un pret mult mai scazut.

Ce tipuri de teava ppr exista pe piata?

Teava ppr se poate gasi sub forma a trei forme:

  1. Teava ppr simpla (fara insertie)
  2. Teava ppr cu insertie de fibra compozita
  3. Teava ppr cu insertie de aluminiu

Acum, Mesteru Manole comercializeaza online teava ppr de calitate si la un pret foarte bun fiind un produs executat din materiale de foarte buna calitate.
Polipropilena este un material ecologic si prietenos cu mediul inconjurator, indeplinind cu succes toate normele de protectie ale acestuia.
Polipropilena nu este deloc periculoasa sau toxica, fiind astfel materialul ideal pentru transportul apei potabile. Aceasta are o greutate redusa, fapt ce conduce la un transport facil si o instalare usoara si rapida. Caracteristicile si proprietatile care fac ca teava ppr sa fie una dintre cele mai folosite solutii pentru realizarea unei instalatii sunt intr-un numar mare si nu pot fi deloc puse sub semnul intrebarii.

Ce proprietati unice are teava ppr?

In primul rand, teava ppr are o rezistenta ridicata in fata fenomenului de coroziune electrochimica, dar si la actiunea acizilor si bazelor. Polipropilena impiedica foarte bine depunerile de pe peretii tevii, garantand in acelasi timp ca nu vor exista deloc probleme din punctul de vedere al abraziunii la interior, chiar daca transportarea apei se va face la o viteza mare.
Aceasta ofera si o izolare fonica foarte buna si astfel, nu se va auzi niciun fel de zgomot in casa atunci cand apa o traverseaza.
In cazul tevilor ppr cu insertie de carbon, dilatarea termica este mai redusa, iar debitul mai ridicat. Pierderile de presiune sunt micsorate, condensul fiind si el mult mai mic.
teava ppr
Temperatura scazuta nu este deloc o problema, deoarece tevile din polipropilena rezista foarte bine la inghet.
Tevile cu insertie de aluminiu ofera o conductivitate mai buna decat cele cu insertie de carbon. Acestea sunt alcatuite din trei straturi distincte astfel: pe partile exterioare sunt doua straturi din ppr, iar in mijloc se afla o folie de aluminiu.
Pe www.mesterumanole.ro se gaseste teava ppr in mai multe dimensiuni, atat din punctul de vedere al diametrului, cat si al grosimii peretelui pentru ca de fiecare data se sa poate alege cea mai potrivita marime pentru aplicatia respectiva.
Folosind tevi ppr, pierderile de caldura vor fi mici, fapt ce va conduce la o ecomomie de energie si bani. In plus, producatorii spun ca durata de utilizare a unei instalatii din teava din polipropilena ajunge pana la 50 de ani!