Teatrul Rus de Opera si Balet “SERGE LIFAR” – turneu in Romania.

Lacul cu logo 11 mai 2015 la Cinema Patria ora 19:00  cel mai spectaculos balet al tuturor timpurilor “Lacul Lebedelor” de P.I.Ceaikovski cu artista emerita Ecaterina Alaeva, solista a Teatrului “Taras Sevcenko” in rolul Odette, promite un spectacol de exceptie alaturi de ansamblul Teatrului de Opera si Balet Rus. Teatrul Rus de Opera si Balet “SERGE LIFAR” incepe turneul romanesc  de 15 orase, in data de 5 mai la Cluj. Dupa 6 orase in Transilvania, soseste la Bucuresti pe 11 mai si continua turneul pe toata latura de est a tarii, ultimul spectacol fiind la Botosani pe 19 mai.

Turneul cuprinde 15 orase:

5 mai – Cluj; 6 mai – Timisoara; 7 mai – Oradea; 8mai – Zalau; 9 mai – Sighisoara; 10 mai – Alba Iulia; 11 mai- Bucuresti; 12 mai – Brasov; 13 mai – Constanta; 14 mai – Tulcea; 15 mai – Galati; 16 mai – Barlad; 17 mai – Bacau; 18 mai- Iasi; 19 mai – Botosani.

Serge Lifar, balerin și coregraf de origine ucraineană, a performat in Franta si este  unul dintre cei mai mari balerini ai secolului 20. Supranumit “Dumnezeul dansului”, Lifar a fost de asemenea, regizor, scriitor, teoretician de dans, și colectionar de talente. S-a născut in Kiev, Ucraina, in 1905, debuteaza la 19 ani, iar la 21 devine balerin principal in Ballets Russes Paris, unde este declarat succesorul marelui Nijinsky. La 24 de ani, a fost invitat de către Jacques Rouche să preia conducerea  baletului Operei din Paris, care  căzuse in declin la sfârșitul secolului al 19-lea. Lifar a dat companiei o nouă putere și un nou scop. A inițiat renașterea baletului din Franța și a început să creeze  multe piese de balet care au fost de succes imediat. Ca maestru de balet al Operei din Paris 1930-1944 și 1947-1958, el sa dedicat reabilitarii nivelului tehnic al baletului Operei din Paris, urcandu-l la locul său, ca pe una dintre cele mai bune companii de balet din lume. Fondator al Universitatii Coregrafice din Paris, Serge Lifar si-a lasat amprenta in baletul neoclassic.

Pentru Bucuresti, biletele se gasesc la Cinema Patria, Oficiile Postale Romane semnalizate bilete.ro si online pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro .

Pret bilete:

Cat. I     125 lei

Cat.II     100 lei

Cat.III     80 lei

Cat.IV    50 lei