Team Building – Ce diferentiaza o echipa de un grup ?

Bucuresti, 2 februarie 2012 – Team Zone

Sesiunile de Team Building catalizeaza procesul de transformare a grupurilor de persoane care lucreaza impreuna in echipe eficiente, implicate, responsabile si capabile de performanta.
Iata in continuare cateva aspecte esentiale care fac diferenta intre un grup de oameni si o ECHIPA.

SINERGIE
O ehipa va reusi intotdeauna sa faca mai mult decat suma partilor sale, in timp ce un grup va avea rezultate mai slabe decat cumulul rezultatelor celor care il alcatuiesc.

INCREDERE
Increderea si respectul sunt fundamentul relatiilor dintr-o echipa, pe cand intr-un grup increderea se poate regasi doar la nivel de subgrupuri (bisericute).

OBIECTIVE COMUNE
Membrii unei echipe colaboreaza pentru atingerea obiectivelor agreate si asumate. Intr-un grup, agendele individuale sunt mai importante decat orice scop comun.

COMUNICARE
Membrii unei echipe stiu sa asculte, sa puna intrebari si sa ofere feedback. Intr-un grup, comunicarea este dominata de vocile inalte, de discutii incrucisate, de intreruperi si de repetitii inutile.

LEADERSHIP
Leadership-ul este vital intr-o echipa, avand in vedere ca toti componentii sunt leaderi informali. Intr-un grup totul este confuz, personalitati diverse luptand pentru dominatie.

VALORIZARE DIFERENTE
Diferentele dntre indivizi sunt pretuite si respectate intrucat de aici apare sinergia. Intr-un grup, diferentele sunt privite ca posibile amenintari, generand tensiuni si emotii negative.

RESPONSABILITATE
In cadrul unei echipe, a fi responsabil implica asumarea unui esec si procesul de a invata din acesta. Intr-un grup sunt cautati vinovatii, pentru a fi pedepsiti.

DEZVOLTARE CONTINUA
O echipa are intrinsec motivatia de a cauta solutii neconventionale, de a se dezvolta si de a progresa. Un grup nu va depasi faza de repetare a erorilor facute in trecut.

INVATARE & FUN
Intr-o echipa, procesul de invatare se imbina armonios cu partea de FUN, ducand la intarirea relatiilor. Invatarea este ignorata in grupuri, distractia fiind mult mai importanta.

Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii.

Florin Popa
Team Zone
0742 062 187
florin.popa@teamzone.ro
www.teamzone.ro