TBWA\ zice: “Digital my ass”

În luna octombrie a acestui an, TBWA\ și-a completat oferta cu servicii din zona de digital. Două saptămâni mai târziu, întreaga agenție participă la un training de Digital Arts susținut de Interactive Creative Director-ul de la TBWA\Berlin. În anul care vine, agenția își va completa echipa de digital și va continua să investească în training-uri și oameni, zona de interactive fiind una dintre prioritățile lui Cristian Munteanu pentru anul 2011.

“Pentru tinerii de astăzi, “digital” nu înseamnă nimic. Ei s-au născut cu asta și pentru ei este ceva normal. Se simt cu tehnologia ca peștii în apă. Înoată în ea și o respiră fără ca măcar să își dea seama de prezența ei. Și noi ca agenție încercăm să facem la fel. De aceea TBWA\ nu cumpară și nu își anexează firme de digital care să graviteze în jurul agenției-mamă. Noi am ales să integrăm digital-ul în tot ceea ce facem. Spre exemplu, schimbăm însăși structura echipei de creație; vom lucra cu un copywriter, un art director și un digital artist. Peste doi ani, TBWA\ va avea în întreaga echipă 60% oameni de digital și sub 40% specialiști în comunicarea tradițională. Asta nu înseamnă că nu vom mai știi să facem spoturi sau BTL, ci că vom fi o agenție actuală, fără anacronisme.”

Noii membrii ai echipei TBWA\, specializați în digital, sunt Daniel Luca (Front End Developer) și Dragoș Roșca (Web Designer).

DragoÈ™ RoÈ™ca are în protofoliu proiecte pentru Kiss TV, Snikers (cu campania Urban Arena), Dacia Logan sau MTV.  “Să vin într-o agentie full service a fost pentru mine un pas firesc, după 5 ani de experiență în New Media unde am colaborat cu aproape toate agenÈ›iile mari de advertising. Să ajung să fac parte din echipa TBWA\ a fost o reusită profesională în sine, având în vedere background-ul impresionant al agenÈ›iei, echipa È™i mediul de lucru.“, – a declarat DragoÈ™.

Daniel va fi responsabil de partea de programare și administrare de servere pentru clienți precum JTI și Beiersdorf. Daniel este student în anul trei la Facultatea de Cibernetica în cadrul Academiei de Studii Economice. În cei patru ani de experiență ca programator a reușit să dezvolte numeroase proiecte. Filebox.ro a fost primul proiect mai amplu, care i-a adus și premiul întâi la Webstock – ediția 2008.

Un alt proiect cunoscut, este site-ul itv.ro, un serviciu de televiziune digitală și radio online destinat tinerilor.

TBWA\București este biroul din România al TBWA\Wordwide, parte a Omnicom Group Inc. Prezentă cu 258 de birouri în 77 de țări, rețeaua TBWA\ numără peste 11.000 de angajați în întreaga lume, oferind servicii complete de comunicare unor clienți internaționali precum: Apple, adidas, Absolut, Mars, Visa, GSK, Nissan, Samsonite sau Playstation. În Romania rețeaua TBWA\ este prezentă de peste 12 ani, oferind servicii de comunicare integrate pentru clienți internaționali și locali printre care Beiersdorf, Henkel, Mars, JTI, Michelin, adidas sau Beko.