TaxEu Forum 2010 va gazdui 6 seminarii de legislatie si fiscalitate

Cea de-a patra editie TaxEU Forum va reuni timp de-o zi importanti practicieni si reprezentanti ai Ministerului de Finante, specialisti ce vor oferi in cadrul unei agende complete, o viziune practica si actualizata asupra provocarilor legislative si fiscale majore pentru firmele romanesti in 2010. Evenimentul va avea loc pe data de 16 februarie, la Crowne Plaza Hotel.

Evenimentul propune astfel o agenda complexa, ce va include 2 sesiuni de conferinta si 6 seminarii tehnice, dedicate unor subiecte de actualitate din zona fiscalitatii si sustinute de cele mai importante companii de consultanta fiscala prezente pe piata locala: NNDKP Consultanta Fiscala, Taxhouse, Deloitte Romania, KPMG Romania, Biris Goran si PwC Romania.

Specialistii de la NNDKP Consultanta Fiscala vor analiza pe larg problematica traducerii in practica a noilor modificari in sfera legislatiei TVA, aducand in prim-plan subiecte precum noul sistem de impozitare a serviciilor aplicabil incepand cu 1 ianuarie 2010, noile reguli privind raportarea operatiunilor si documentele justificative privind TVA sau cele mai frecvente spete TVA intalnite in activitatea curenta.

Despre modificarile recente cu impact asupra fiscalitatii in 2010 vor discuta pe larg specialistii de la Taxhouse, in cadrul unei viziuni complete asupra modificarilor in sfera impozitarii directe, legislatiei TVA si in domeniul accizelor, cu focus pe abrogarea accizelor “nearmonizate”.

Directivele europene in domeniul fiscalitatii si oportunitatile oferite in raport cu legislatia domestica este subiectul ce va fi abordat in cadrul seminarului sustinut de expertii Deloitte Romania. Seminarul va dezvalui modul in care companiile romanesti pot face uz de prevederile mai favorabile ale legislatiei europene, prin eliberarea de resurse ce pot fi utilizate cu succes in alte zone.

Interactiv si adecvat pe zonele de interes ale audientei, seminarul sustinut de KPMG Romania va aborda subiectul managementului riscurilor preturilor de transfer, o latura importanta si deloc de neglijat din activitatea profesionala a oricarui fiscalist/om de finante din cadrul unei multinationale, in contextul economic actual. Tematica va atinge aspecte precum redistribuirea functiilor si riscurilor la nivelul grupului fara corelarea corespunzatoare a politicii de stabilire a preturilor intra-grup sau plusurile si minusurile documentatiei pregatite in cadrul grupului din pespectiva legislatiei romanesti in materie de preturi de transfer.

Specialistii de la Biris Goran propun o analiza practica a noilor modificari in sfera legislatiei TVA privite din perspectiva inspectiei fiscale, insistand pe aspectele practice de fond si de procedura. Vor fi prezentate studii de caz si interpretari complete privind o serie de aspecte esentiale ce intervin in perioada inspectiei fiscale precum colaborarea eficienta cu organele de inspectie fiscala, contestarea si suspendarea executarii actelor administrative, spete predilecte sau spete ce se prefigureaza in contextul schimbarilor legislative din acest an.

In ciuda provocarilor aduse de numeroasele modificari legislative cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2010, specialistii din domeniu au la dispozitie o serie de oportunitati de planificare fiscala mai ales, in domeniul taxelor si impozitelor indirecte. Expertii PwC Romania vor analiza aceasta tema, in cadrul unei agende ce va aborda teme precum comertul intracomunitar cu bunuri, sediile fixe din punct de vedere al TVA, obtinerea de reduceri/scutiri de taxe vamale si a preferintelor tarifare sau fiscalitatea online si TVA-ul la un click distanta (cum poate fi eficientizata raportarea serviciilor intracomunitare).

TaxEU Forum va fi organizat si in acest an alaturi de cele mai prestigioase companii de consultanta: PricewaterhouseCoopers Romania, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanta Fiscala, KPMG Romania, Taxhouse, Deloitte Romania, Biris Goran, Moore Stephens Riff, bpv GRIGORESCU si BDO Tax.

” Ajuns deja la a patra editie, forumul contribuie, poate mai mult decat in alti ani, cu informatii practice esentiale pentru traversarea cu bine a perioadei tumultoase cu care ne confruntam. Evenimentul va veni in intampinarea participantilor cu solutii practice, sfaturi, prezentari consistente, seminarii aplicate, in urma carora cei prezenti vor avea o viziune mult mai completa si mai coerenta asupra a ceea ce trebuie sa se astepte de la noul an fiscal”, anunta Dana Dumitrescu, Managing Partner, Evensys Consult.

Detalii complete despre agenda evenimentului si vorbitorii invitati sunt disponibile pe www.taxeu.ro

DESPRE EVENSYS

Cu 4 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est.

Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 5 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail.

De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking, dedicate industriei de real estate si celei online: REIS (www.reis.ro) si Web-Club (www.web-club.ro).