Tavane false modele

Astazi, plafoanele suspendate sunt larg raspandite. Popularitatea lor se datoreaza aspectului practic si aspectului estetic cu care impodobeste spatiul de acasa sau spatial public. Cu ajutorul tavanelor false poti crea o varietate de efecte. Chiar si modelele simple se transforma intr-o opera de arta, daca se aplica un finisaj de suprafata. Si tehnologiile moderne permit utilizarea oricaror fotografii imprimate pe o panza stretch in orice model. Pentru plafoanele cu 2-3 nivele designerii ofera oportunitati bogate cu modele originale.

Producatorii ofera pe piata materialelor de constructie diverse tipuri de tavane false: membrane ignifuga din PVC si tesatura stretch, placi din gips-carton, metal, placi minerale. Stretch-ul este interesant, deoarece acestea permite imprimarea fotografiilor pe panza. Au fost elaborate metodele de instalare a plafoanelor, producatorii oferind diagrame de flux in care este indicata cantitatea necesara de materiale si instructiuni pentru o anumita suprafata. 

Tipuri de modele tavane false

Tavane false cu iluminare.Tavanele false arata spectaculos, cu iluminat bine amenajat. Aceasta posibilitate se datoreaza designului: in spatele tavanelor false sunt ascunse toate cablajele electrice si guri de aerisire, iar dispozitivele de iluminare sunt incastrate in tavan. 

Tavane false

Imprimarea fotografiilor pe panza. Tavanele false stretch sunt realizate din tesatura de clorura de polivinil sau tesaturi speciale. Sunt interesante si datorita faptului ca acestea permit sa se realizeze diferite modele  pe suprafata lor.Calitatea fotografiei este ridicata, ceea ce creeaza un sentiment de prezenta reala. Nivelul tehnologic permite instalarea tavanelor false in orice interior.

Stilul clasic si modelul corespunzator

Sunt produse modele de tavane false cu textura mata sau lucioasa, putand alege cu siguranta materialul potrivit, pentru a face ca designul selectat sa arate asa cum iti doresti.

Stofa lucioasa, cu imprimare foto. Particularitatea  modelului lucios cu imprimare foto pe tavanul fals, poate schimba perceptia camerei, chiar si intr-o incapere mica. La decorarea plafonului cu fotografii imprimate, trebuie sa iei in considerare iluminarea camerei si marimea ei. Suprafetele lucioase si suprafetele matasoase arata diferit, prima extinzand vizual spatiul, iar cea de-a doua creand un efect matasos fara stralucire.

Schema de culori joaca, de asemenea, un rol important, mai ales pe un fundal intunecat si mai ales pentru o incapere mica. Tavanele false imprimate ar trebui sa completeze si sa se armonizeze cu interiorul. Pentru o camera mica poti opta pentru un tavan fals cu un singur model pe colt, care va aduce originalitate in design. Diferitele texturi ale materialului au un efect diferit asupra imaginii, fiind recomandat sa examinezi optiunile de modele pe materiale similare inainte de a selecta tavanul. Modelul tavanului fals este important, recomandabila fiind selectarea temelor in functie de destinatia camerei. Modelele abstracte sunt potrivite pentru orice stil, frescele sau reproducerile vor completa interioarele clasice, iar personajele de basm sunt potrivite pentru copii.

Tavane false modele ornamentale. Tavanul fals cu modele ornamentale va face camera mai confortabila si va da individualitate interiorului. Poti alege un model de tavan fals care sa fie combinat cu decorul si schema de culori a camerei. Gipsul este un material destul de plastic si flexibil, astfel incat iti va permite sa creezi o varietate de modele de tavane false, pe un nivel, pe doua niveluri si pe trei, precum si proiecte complexe.