Targetarea niselor de piata si promovarea online – solutia brokerilor imobiliari la criza

Agentiile imobiliare au inceput sa isi canalizeze activitatea catre anumite nise specifice pentru a putea combate efectele crizei imobiliare. Astfel, agentiile imobiliare care lucreaza nisat au inceput sa ia incet-incet din cota de piata a marilor agentii imobiliare consacrate tocmai prin aceasta aprofundare a specificului zonal, spun specialistii din piata imobiliara.

 

“Datorita faptului ca piata imobiliara trece prin perioade de reasezare din punct de vedere al preturilor, pe zone, cel mai important este sa targetezi nisat piata imobiliara din Bucuresti pentru o mai buna cunoastere a preturilor de tranzactionare din zona, a tipurilor de proprietati tranzactionate si a tipului de cerere uzual pe zona. Avand toate aceste informatii cu un grad mare de detaliu este foarte usor sa anticipezi comportamentul clientilor si sa intuiesti evolutia pietei zonale”, a declarat Claudiu Hategan, proprietarul agentiei imobiliare Klaus & Partners.

Agentia sa detine siteurile www.vilecotroceni.ro, www.apartamentecotroceni.ro si www.kpimobiliare.ro.

 

In perioada de recesiune au ramas in piata foarte multe agentii care se ocupa nisat de zone de cartier precum Drumul Taberei,  Militari, Titan, Berceni si chiar au aparut altele noi pe piata in special in zonele Central-Ultracentrale ale Bucurestiului, agentii care sunt pe un trend crescator de dezvoltare.

 

O alta tendinta a pietei actuale este focusul pe promovarea online, care a devenit principalul motor de promovare al proprietatilor prezentate de agentiile imobiliare, existand agentii imobiliare care au renuntat complet la promovarea in presa scrisa a ofertelor imobiliare.

 

“Mediul online a ajuns sa fie privit cu o mai mare credibilitate odata cu cresterea calitativa a continutului listingurilor de proprietati, cu o detaliere cat mai completa a ofertelor, cu prezentarea proprietatilor cu poze si schite de compartimentare, elemente foarte importante pentru consumatorul de real-estate care doreste sa fie „plimbat” putin in piata pentru a lua decizia datorita timpului limitat pe care il are la dispozitie insa are nevoie sa vada (cel putin online) multe oferte din care sa poata alege o lista scurta, pretabila cererii lui. In cele mai multe cazuri, brokerul imobiliar are rolul de a economisi timpul clientilor printr-o buna precalificare a cererii acestora pentru a putea livra doar oferte potrivite clientilor, nu cantitate, pentru a-si justifica activitatea prestata. Clientii au inceput sa aprecieze comportamentul brokerilor care le optimizeaza timpul prin vizionari de proprietati alese cu grija care sa se incadreze cat mai bine in cererea clientilor”, mai precizeaza proprietarul Klaus & Partners.

 

Se poate spune ca afacerile imobiliare s-au mutat in mediul online in ultimii 2 ani, mediu care a evoluat foarte mult si care a ajutat la profesionalizarea agentilor imobiliari, la creearea de comunitati imobiliare si retele de profesionisti care, spre surprinderea tuturor, au inceput sa colaboreze. Toate acestea au dus la necesitatea prestarii de servicii de calitate superioara pentru a putea fi prezent in continuare in piata deoarece online-ul a dat posibilitatea ca schimbul de informatii sa se produca cu o viteza extraordinara, cred specialistii din piata.