Suplimente: BCAA 8:1:1

Proportia ideala de BCAA

BCAA

Dupa cum bine stim, branch-chained-amino-acids (BCAA) sau aminoacizii cu lant ramificat, au roluri variate in dezvoltarea organismului nostru. BCAA (leucina, isoleucina și valină) ajuta la cresterea musculara, cresterea energiei, chiar si la arderea grasimilor; insa, obiectivul principal al culturistilor este cresterea masei musculare, asa ca ne vom concentra pe aceasta.

Cand vine vorba de cresterea masei musculare aminoacizii cu lant ramificat sunt in mod indubitabil cei mai eficienti dintre toti aminoacizii. Din compozitia acestora (leucina, isoleucina și valină) leucine este component cea mai relevanta pentru cresterea musculara, isoleucine si valina avand un rol essential de suport pentru aceasta.

Imaginati-va ca leucina este o cheie, iar musculature este o masina… nu poti porni masina fara cheie. Invartind de cheie pornim procesul de sintetizare a proteinelor, cam atat de importanta este leucina.

Numeroase studii arata ca cei care au o cantitate ridicata de leucine in shake-ul lor proteic dupa antrenament, inregistreaza cresteri musculare mai mari fata de cei care au doar protein si carbohidrati.

Suplimentele BCAA vin in numeroase raoarte, de la 2:1:1 (concentratie leucina, isoleucina, valine) la 12:1:1.

Care este cea mai eficienta?

Cercetatorii din SUA spun ca raportul de 8:1:1 ar fi ideal ca si cantotate de leucina si suport de isoleucina si valina.

Variante?

La Protein Outlet ai doua variante ultra-premium de BCAA 8:1:1

Genius – BCAA 8:1:1 vine intr-o cutie de 400 de grame si este fabricat in Belgia cu ingredient premium. In compozitia sa mai este adaugata taurine si un complex de vitamine B6 si B9. Genius Nutrition este cunoscut pentru gainerul sau popular iMass.

YAMAMOTO BCAA 8:1:1 vine intr-o cutie de 300 de grame si este fabricat in Italia, cu ingredient premium din Japonia. Pe langa BCAA suplimentul mai contine vitaminele B1 si B6. Yamamoto Nutrition , sponsor principal al Arnold Classic Europe, este un brand ultra-premium care a ajuns si in 2018 si in Romania, care vine cu produse de nisa si de o inalta calitate.