Sunt farmaciile pregatite pentru retetele electronice?

 Reteta electronica va fi introdusa in sistemul sanitar din toata tara incepand cu 1 iunie 2012 . Desi sunt doar cateva luni pana implementarea sistemului, nici cabinetele medicale nici farmaciile nu au primit inca destule informatii si asteapta nepregatiti inceperea programului.

farmacist Retetele electronice vor contine un cod de bare bidimensional, in care vor fi codificate toate informatiile ce se trec in momentul de fata manual pe retetele traditionale. Pentru acestea, cabinetele vor avea nevoie de un software specializat pentru generarea codurilor, o imprimanta performanta si o conexiune permanenta la internet.

Farmaciile vor avea nevoie de un cititor capabil sa scaneze codurile 2D imprimate de medici, de un software actualizat pentru prelucrarea datelor citite si de o conexiune la internet.

Desi majoritatea cabinetelor medicale sunt deja dotate cu imprimante care vor fi capabile sa imprime retetele, farmaciile vor fi nevoiti sa achizitioneze scannere pentru decodarea informatiilor din codul de bare 2D. Asta pentru ca cititoarele traditionale de coduri de bare, cu care se scaneaza produsele in momenul de fata nu sunt capabile sa citeasca si sa interpreteze aceste noi coduri.

coduri2D

 Cititoarele care pot interpreta aceste coduri bidimensionale se numesc scannere 2D sau cititoare coduri de puncte si trebuie sa satisfaca o serie de cerinte pentru a fi utilizabile in farmacii:sa scaneze coduri imprimate slab sau pe foi deteriorate; sa fie rezistent la cazaturi, apa, dezinfectare , etc.

 Detalii si oferte de cititoare 2d pentru scanarea retetelor electronice gasiti la www.idsystem.ro

 

 

 ID System Romania face parte a unui grup de firme furnizori de servicii si produse din sfera sistemelor de identificare automata. Id System ofera solutii adaptate tenditelor si necesitatilor pietei romanesti in domeniul sistemelor cu coduri de bare, cititoare si imprimante de coduri de bare cat si implementare sisteme complexe de identificare. Pe piata identificarii prin carduri, ID System ofera servicii  de fabricare carduri si postprocesarea lor, imprimante, cititoare, accesorii card si montare sisteme de carduri. (control acces, ticketing, fidelizare,carduri cadou, etc)

 

Persoana de contact:

Zoltan Janosi
managing partner
zoltan.janosi@idsystem.ro
0744-252614