#SunăUnPrieten – Metropolitan Life lansează o campanie inedită despre obiceiurile românilor în situaÈ›ii neprevăzute

Metropolitan Life lansează #SunăUnPrieten, o campanie despre modul în care românii se raportează la situaÈ›iile neprevăzute, care adesea îi fac să se simtă lipsiÅ£i de control. Campania a fost creată pentru promovarea asigurării de viață AÈ™a cum vrei tu – o soluÅ£ie simplă, flexibilă È™i transparentă – prin care consumatorii pot avea mai mult control asupra momentelor imprevizibile pentru a se bucura mai mult de viaţă alături de cei dragi.

Potrivit studiilor recente, 87% dintre respondenți au declarat că își doresc o asigurare care să le facă viața mai uşoară. Cu toate acestea, mulți români recunosc faptul că evită să se gândească la evenimentele negative care ar putea avea loc sau să se pregătească pentru eventualitatea acestora și nu înțeleg întotdeauna valoarea pe care o aduce asigurarea.

Campania prezintă un experiment social inedit, pentru a confirma un obicei adânc înrădăcinat – acela că cei dragi fac orice pentru noi – pentru a genera o conversaÈ›ie despre nevoia de protecÈ›ie È™i modul în care asigurarea de viaţă poate contribui la un control sporit asupra evenimentelor neaÈ™teptate ale vieÈ›ii. Experimentul poate fi vizualizat aici: www.metropolitanlife.ro/campanie/sunaunprieten.

“Am pornit de la o realitate culturală profundă, pentru a-i face pe oameni să conÈ™tientizeze nevoia de protecÈ›ie È™i pentru a schimba percepÈ›iile existente despre asigurarea de viață. Cercetările noastre au arătat că oamenii doresc o asigurare simplă, flexibilă È™i transparentă, care să-i protejeze pe ei È™i familiile lor, pe măsură ce pășesc prin viață pe un drum plin de  provocări È™i schimbări. Știm că 83% din consumatori consideră că asigurarea de viață este un act de responsabilitate față de familia lor (studiu 2017) È™i dorim să îi ajutăm să devină mai conÈ™tienÈ›i de opÈ›iunile existente.”, a declarat Lelia MancaÈ™, Director de Marketing È™i Comunicare Metropolitan Life România.

Soluția Metropolitan Life a fost concepută pentru a le permite oamenilor să preia controlul asupra situațiilor imprevizibile ale vieții, astfel încât să se poată concentra pe ceea ce contează cel mai mult. Asigurarea Așa cum vrei tu este un produs simplu, flexibil și transparent, atribute care au fost confirmate în cercetările recente, potrivit cărora 84% dintre respondenți iau în considerare această soluție pentru nevoile lor.

“Brief-ul a fost, cu siguranță, o provocare complexă, dar ofertantă din punct de vedere creativ. Cum poÈ›i aduce în discuÈ›iile cu cei din jur subiecte la care aceÈ™tia refuză să se gândească? SoluÈ›ia a venit în momentul în care ne gândeam la insight-ul cultural foarte puternic: faptul că românii apelează la familie sau prieteni atunci când au nevoie de ajutor. Am constatat că lipsa de control pe care o simÈ›im în aceste situaÈ›ii ne creează adesea o senzaÈ›ie de disconfort. Astfel, execuÈ›ia s-a conturat în mod firesc È™i suntem convinÈ™i că această campanie îi va face pe oameni să se gândească serios la nevoia lor pentru o asigurare de viață. MulÈ›umim clientului nostru Metropolitan Life, care a dorit o campanie curajoasă È™i care a avut încredere să o È™i facă să se întâmple împreună cu noi.”, a povestit Simona Suman, Creative Director MRM/McCann România.

Metropolitan Life – #SunaUnPrieten

Media & canale 

Campania se va desfăşura predominant online cu execuţii dedicate mediului digital, prin intermediul canalelor principale folosite de publicul ţintă: Google, Social Media, PR, Website, precum și prin intermediul consultanților Metropolitan Life.

Consumatorii vor putea viziona și distribui experimentul social, vor descoperi testimonialele celor implicaţi în experiment, vor putea afla despre beneficiile asigurării Aşa cum vrei tu și cere o ofertă pentru acest produs, prin platforma dedicată www.metropolitanlife.ro/campanie/sunaunprieten, disponibilă în noul website al companiei.

Metropolitan Life a lansat recent noul website al companiei, cu scopul de a fi în contact cu clienÈ›ii într-un mod cât mai simplu ÅŸi relevant. Noul website este optimizat pentru dispozitivele mobile È™i motoarele de căutare È™i sprijină realizarea unei tranziÈ›ii fireÈ™ti la serviciile din portofoliul companiei. Website-ul Metropolitan Life poate fi vizitat aici – https://www.metropolitanlife.ro/.

Conceptul campaniei #SunăUnPrieten aparține MRM Worldwide România, care gestionează strategia, creația, achiziția media și execuțiile pentru canalele de comunicare ale campaniei, iar amplificarea comunicării prin PR (parteneri media și reprezentanți ai blogosferei) este realizată de către McCann PR România.

 

Echipele responsabile pentru dezvoltarea și implementarea campaniei:


Metropolitan Life:

Alexandra Crivăţ (Integrated Marketing Manager)

Lelia MancaÈ™ (Head of Marketing & Communication)

Cristina Drăghici (Senior PR & Communication)

Bianca Sîrboiu (Senior Customer Experience)


MRM Worldwide România:

Ionela Buta (Deputy CEO)

Simona Suman (Creative Director)

Denisa Armașu (Senior Copywriter)

Răzvan Bănică (Art Director)

Ștefan Georgescu (Strategic Planner)

Raluca Berceanu (Group Account Director)

Ana-Maria Dumitrescu (Senior Account Manager)

Cătălina Popescu (Account Executive)


McCann PR:

Ruxandra Vasilescu (Business Director)

Silvia Parpală (Account Manager)

Oana Călin (Senior Account Executive)

Surse:

  • Studiu calitativ È™i cantitativ realizat de Metropolitan Life, august 2017, eÈ™antion reprezentativ: 1300 participanÈ›i, reprezentare naÈ›ională.
  • Studiu calitativ realizat de Metropolitan Life, iunie 2018, eÅŸantion reprezentativ cu vârste cuprinse între 30-50 de ani, cu studii medii ÅŸi superioare, venituri de peste 2.400 lei.
  • Studiu cantitativ realizat de Metropolitan Life, septembrie 2017, eÈ™antion reprezentativ: 800 respondenÈ›i, reprezentare naÈ›ională.