Suedezii de la Arnesen Blues Band vor concerta pe 6 mai la Bucuresti in cadrul EUROPAfest 2012

Pe data de 6 mai incepand cu ora 19:00 la Teatrul Odeon, EUROPAfest gazduieste in cadrul concertului Spring on Blues Notes una dintre cele mai populare trupe europene de blues - Arnesen Blues Band | Suedia. Acest eveniment face parte din seria de peste 30 concerte de jazz, blues, pop si clasic oferite in cadrul festivalului. 

Sub sloganul « It’s all about live quality music !» in perioada 4-19 mai vor concerta la Bucuresti 300 de muzicieni din 45 tari. 

Muzica celor de la Arnesen Blues Band se misca pe o paleta larga intre "Stormy Monday" si sunetele puternice de rock. Intre aceste extreme, membrii trupei sunt mai mult decat bucurosi sa faca „excursii” in alte ritmuri si stari. Cu solisti de inalta clasa si cu o lejeritate de miscare intre ritmuri variate, Arnesen Blues Band prezinta un repertoriu bogat, dar ramane in esenta o trupa de blues, dupa cum singuri declara: „variation within strict limits”. Fiecare concert al lor este o provocare si in acelasi timp aduce multa voie buna pentru ca, atunci cand sunt pe scena, cei patru muzicieni se simt foarte bine impreuna cu publicul din fata lor.	

Membrii trupei Arnesen Blues Band nu sunt doar muzicieni extraordinari, ci si prieteni foarte buni, legati prin aceeasi pasiune fata de blues. Thomas Arnesen, liderul trupei, povesteste despre sine si despre colegii sai ca, in general, in studio, sunt foarte stricti si organizati, pe cand odata urcati pe scena, adrenalina momentului ii face sa se dezlantuie, sa explodeze, spre fericirea si deliciului publicului. In acele clipe, prefera sa cante piese puternice, care ridica inevitabil spectatorii de pe scaune si ii determina sa cante la unison cu ritmurile instrumentelor. 

Trupa poate trece pe nesimtite de la un stil muzical la altul. Cand unul dintre ei da startul, ceilalti il urmeaza indeaproape. Nu le-a fost niciodata prea dificil sa se sincronizeze. Kjell Gustavsson urmareste bataile inimilor si le transpune mereu in note de toba, Anders Forsberg, pianistul trupei, este intotdeauna pentru colegii sau ca o calauza, datorita fascicolelor sonore pe care le emite. Bjorn Lundquist, basistul trupei, a scris muzica odata cu publicul, odata cu miscarile agitate sau lente pe care orice spectator le face pe scaun atunci cand este captivat de ceea ce aude, iar Andres Helkvist, descris de Andersen ca un adevarat magician al instrumentului sau, orga, pune la fel de mult suflet intr-o creatie personala, cat si intr-una colectiva. Cu acest amalgam de calitati si trairi, cum ar putea muzica celor de la Arnesen Blues Band sa nu se ridice la asteptarile fiecaruia dintre noi?Biletele au fost puse in vanzare la Teatrul Odeon.

Informatii suplimentare si fotografii :
jmEvents | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook EUROPAfest : http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest