Subsidiara Intracom Telecom prezinta o solutie dual-band cu urmarire inteligenta a fasciculului

“Antena inteligenta” inovatoare va fi prezentata in cadrul MWC Barcelona


Atena, Grecia – 23 februarie 2024 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii tehnologice, anunta lansarea noii antene Dual-Band Two Dimensions Beam Tracking cu diametrul de 100 cm, proiectata si produsa de filiala sa din Italia, Fabbrica Italiana Antenne (FIA) Faini Telecommunication Systems Srl, cu sediul in Milano Monza. Compania isi va expune produsul cu caracteristici unice la standul Intracom Telecom cu numarul 7B44 din sala 7, in cadrul MWC Barcelona 2024.
Antena Dual-Band functioneaza in banda E si in frecventele de microunde (80 GHz si 6/13/15/18/23 GHz), incorporand capabilitati de urmarire inteligenta a fasciculului in doua dimensiuni, impreuna cu avantajele Dual-Band. Aceasta caracteristica unica le permite operatorilor de telecomunicatii sa asigure o conectivitate excelenta chiar si in conditii meteorologice dificile, cu potential impact asupra alinierii sale. Antena Dual-Band cu diametru larg asigura un mai bun al legaturii si, prin urmare, o disponibilitate mai mare, contribuind la imbunatatirea performantei legaturii radio.
Structura imbunatatita a antenei impreuna cu capacitatea rapida de urmarire a fasciculului au ca rezultat compensarea problemei de mediu mentionate mai sus si a efectului de oscilatie a stalpilor din cauza radiatiei solare. Aceasta antena inovatoare se interfateaza perfect cu seria de sisteme radio UltraLink™-GX80 in banda E, imbunatatind capacitatile legaturii radio (capacitate si disponibilitate).


Konstantinos Michailidis, Director de Operatiuni al FIA Faini Telecommunication Systems Srl, a declarat: “Suntem mandri sa prezentam conceptul nostru inovator de antena Dual-Band. Cu aceasta tehnologie revolutionara, pierderea de aliniere cauzata de radiatiile solare este compensata in mod eficient de sistemul de realiniere automata a antenei. Mai mult, acest sistem este conceput pentru a aborda potentiala pierdere permanenta de aliniere cauzata de vant, toate acestea in cadrul intervalului de reglare adecvat, mentinand avantajele sistemului Dual-Band. Acest progres demonstreaza angajamentul nostru de a oferi solutii de ultima generatie in domeniul telecomunicatiilor.”

Mentionam ca FIA Faini Telecommunication Systems Srl, este o companie specializata in proiectarea si fabricarea unei game complete de antene pentru legaturi radio, sisteme Point to Point si Point to Multi Point, avand instalate peste un milion de antene in intreaga lume.