Studiu despre cum percep femeile din România succesul, la lansarea comunității on-line Chic-Elite.ro

București, 26 octombrie, 2015

Căutăm. Toată viaÅ£a suntem într-o continuă căutare: de răspunsuri, de soluÅ£ii, de sens. DeÅŸi avem fiecare drumul său, cu particularităţile lui, veste bună este că nu suntem singuri pe acest drum. Familie, prieteni, mentori… oameni pe care ne putem baza în orice moment, mai ales în cele dificile. Åži viaÅ£a nu e deloc zgârcită cu ele. Dintr-un astfel de moment s-a născut Chic-Elite.ro, comunitate on-line care se lansează astăzi È™i care le oferă, în premieră, membrelor sale, acces la un grup de mentori, aleÈ™i dintre cei mai buni specialiÈ™ti din România.

sigla cu slogan ok

Serviciul de mentorat on-line va acoperi, pentru început, opt arii de interes – Amalia Savinescu, Photographic Coach & Visual Story Maker, mentor canal „Life Coaching”; Carmen Mirela Lavric, consultant, mentor canal „Implicare socială”; Georgiana-Raluca Trandafir, avocat, mentor canal „Carieră avocatură”; Liviu Păsat, business și personal finance coach, mentor canal „Managementul banilor”; Dr. Lavinia Rașcă, profesor și consultant, mentor canal „Antreprenoriat”; Madi Rădulescu, executive coach, mentor canal „Coaching carieră”; Mirela Păduraru, consilier în estetică, trainer cosmetică & machiaj profesional, mentor canal „Consiliere estetică”; Sorina Bradea, trainer și consultant, mentor canal „Coaching proiecte”.

ECHIPA DE MENTORI CHIC ELITE

Cu ocazia lansării sale, Chic-Elite a derulat, în parteneriat cu BuzzStore.ro, studiul on-line „Femeile și succesul”, studiu care a dorit să identifice definiția pe care o acordă femeile din România succesului și principalele provocări pe care acestea le au în acest sens. Desfășurat la începutul lunii octombrie 2015, studiul a centralizat răspunsurile a 1.403 respondenți. Principalele aspecte pe care aceștia le asociază cu succesul sunt: a reuși în ceea ce îți propui, armonia în carieră și familie, fericirea și împlinirea, munca și banii.

Peste 58,00% se consideră persoane de succes, iar 42,48% cred că succesul este important pentru a avea o viață fericită. Conform cu aproape 50% dintre aceștia, o femeie de succes are o carieră profesională puternică, o situație financiară care îi asigură confort material, o familie fericită, se simte împlinită și în armonie cu sine. Mai mult de 56% consideră că personalitatea proprie și demersul personal de auto-dezvoltare sunt principalii factori care influențează succesul iar 63,08% au renunțat cel puțin o dată la ceva ce le-ar fi putut aduce succesul, în timp ce 24,59% au declarat că au făcut acest lucru pentru că au avut alte priorități (copilul, sănătatea familiei, alegerea greșită a carierei ș.a.).

75,62% consideră că sprijinul cel mai mare în viață poate veni de la familie și în opinia a 526 dintre respondenți (37,49%) obstacolul cel mai mare care le împiedică pe femeile din România să aibă succes este propria mentalitate, respectiv lipsa de încredere în forțele proprii. Numai 6,06% consideră că nu există niciun fel de obstacol. Pentru a avea succes, majoritatea nu ar sacrifica nimic din ceea ce au în prezent, poate, cel mult, timpul liber.

Având drept obiectiv asumat dezvoltarea unei comunități feminine on-line, unde se oferă sprijin concret pentru proiectele profesionale sau personale ale tuturor femeilor, Chic-Elite.ro le pune la dispoziție acestora și organizațiilor din România o platformă pe care s-o creăm şi s-o creştem împreună, pentru a deveni o voce puternică a femeilor din țara noastră, vocea de care avem nevoie pentru a trăi şi a ne creşte copiii într-o societate mai bună. Aici vor fi prezenţi mentori a căror misiune este să răspundă la întrebările care ne frământă, specialişti de top în domeniul lor, selectaţi dintre nenumăraţi experţi. Iar acest sprijin, odată primit de la mentori, coachi, colaboratori, prietene să poată fi dat mai departe de oricare dintre noi, cu misiunea de a ne apropia mai mult de ceea ne-am propus – sens, împlinire, fericire.

„Vreau ca Chic-Elite să îi ofere comunităţii pe care o construim acum tot ceea ce am acumulat mai bun în 40 de ani de viaţă ÅŸi în 20 de ani de muncă, în calitate de redactor-ÅŸef al unor publicaÅ£ii precum Eva.ro, revista Cariere, de comunicator de business, de persoană aflată în căutarea drumului său personal ÅŸi de femeie aflată în faÅ£a provocărilor de iubită, mamă, manager, consultant etc. Vreau să creăm împreună grupul de sprijin concret pentru a depăşi orice provocare din viaÅ£a noastră profesională ÅŸi personală cu bine, aÅŸa cum în viaÅ£a mea, până acum, oameni extraordinari m-au susÅ£inut să fac paÅŸi către visurile mele, către mine, către armonie ÅŸi să cred într-o lume mai bună pentru noi ÅŸi copiii noÅŸtri. Numai împreună vom putea face acest lucru ÅŸi sper să ne fiÅ£i alături!” – Dana Tudor, co-fondator

„Chic-Elite marchează o nouă etapă în viaÅ£a mea profesională ÅŸi personală. După 20 de ani de muncă pasionată cu diferite comunităţi, on-line ÅŸi off-line – cea mai relevantă fiind cea a românilor din diaspora, prin proiectul „Român în Lume” pe care l-am coordonat din Spania, după ani pe care i-am dedicat jurnalismului, marketingului etnic ÅŸi comunicării, am înÅ£eles că femeile sunt puternice ÅŸi vulnerabile – în acelaÅŸi timp, deÅ£inând multiple roluri în viaţă socială ÅŸi privată – în acelaÅŸi timp, ÅŸi cu o extraordinară generozitate ÅŸi capacitate de a învaţă ÅŸi de a-i ajuta ÅŸi pe ceilalÅ£i să înveÅ£e. Sunt convinsă că noua comunitate din spatele acestui proiect se va coagula, se va sprijini ÅŸi promova reciproc, astfel încât să fim pentru viaÅ£a noastră ceea ce, prin vocaÅ£ie, trebuie să fim: elită chic”. – Cristina Lincu, co-fondator

Cum pot cei interesați contribui concret la dezvoltarea acestei comunități? Fiecare este unic, aşadar, prin modul în care fiecare simte că este în consens cu sine – să  sugereze proiecte, idei, mentori, parteneri, susținere pentru a atrage noi membri și instituții partenere și în orice alt mod în care a visat că poate contribui la o societate mai bună!

O comunitate vie, unde toată lumea este aşteptată să aibă un rol important prin contribuţia ta! Sloganul Chic-Elite concentrează esența sa – Dare.Care.

Oblyo.ro – administrare site şi web development Chic-Elite.

Parteneri: Oblyo.ro, BuzzStore, BusinessDays, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, MMM Consulting, EdenSpa, Ichiban Bijuterii, Super-Blog.eu, ELLIS by Eli Lăslean

Parteneri media: Business Woman, Catchy.ro, eBloguri, Ghidusii.ro, DanielaTudor.ro


Pentru mai multe informaţii: redactia@chic-elite.ro