Studiu: Cine îți oferă informații relevante despre compania ta?

 

 

 

 


iVox.ro, platformă online dedicată cercetărilor de piață, a realizat un studiu pentru a afla ce îî motivează pe cei aproximativ 30.000 de utilizatorii ai săi să participe la sondajele dezvoltate pentru clienții iVox și care este părerea lor despre site.

Sondajele realizate de iVox sunt destinate companiilor care doresc să afle informații edificatoare prin intermediul cărora își pot dezvolta afacerea: Înțelegerea Consumatorului, Branding și Comunicare, Concept și Produs, Preț, Distribuție, Satisfacție și Loialitate. Sondajele sunt realizate în conformitate cu nevoile de cercetare ale partenerilor săi. Construirea sondajelor și interpretarea rezultatelor sunt  realizate într-un mod științific de specialiștii iVox în statistică, sociologie și cercetări de marketing, în raport cu datele obținute, tendințele pieții și predicțiile experților din domeniu.

Feedback-ul primit de la utilizatorii iVox care au participat la sondajul “Ce părere ai despre iVox?” este unul pozitiv, aceştia declarându-se foarte mulţumiţi (70.6%) de ceea ce le oferă iVox, şi de experienţa lor de până acum ca utilizatori ai siteului ivox.ro. Restul respondenților se situează la un nivel mediu de apreciere a interacțiunii cu ivox.ro.

De asemenea, 76.5% dintre respondenți consideră interesante temelor abordate în sondajele iVox. În ceea ce priveşte secţiunea “Întrebarea Zilei”, 66,9% dintre respondenţi consideră în mare şi foarte mare măsură că aceasta permite utilizatorilor iVox să îşi exprime cât mai liber opiniile pe diferite teme, iar 64,6% cred că întrebările puse sunt de actualitate. În plus, 50,5% dintre participanții la sondaj susțin că întrebările sunt în mare şi foarte mare măsură utile pentru ei, iar 62,9% că abordează teme interesante. Media participanților la Întrebarea Zilei este de 1200 de răspunsuri pe zi.

Datele obținute arată că rezultatele sondajelor sunt în primul rând importante şi foarte importante pentru utilizatori pe plan personal (42,4%) sau ca un fapt divers (44,6%). De asemenea, un procent semnificativ de 28% dintre utilizatori iVox, declară că folosesc rezultatele şi pe plan profesional.

Atât premiile oferite în urma sondajelor, cât şi sistemul de fidelizare a utilizatorilor sunt considerate avantajoase şi atractive de cea mai mare parte a celor care au completat chestionarul. În privinţa premiilor oferite pentru participarea la sondajele iVox, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt de părere că acestea sunt în mare şi foarte mare măsură atractive (70,9%), utile (68,5%) şi consistente (55,9%). Dacă ar putea să aleagă premiul pe care să îl primească pentru participarea la un sondaj iVox, cei mai mulţi respondenți ar prefera produse IT sau gadgeturi (30,7%), electronice sau electrocasnice (21,8%) şi excursii sau sejururi (13%).

 

*

 

Prin intermediul sondajelor online, iVox ajută companiile să descopere percepțiile, satisfacția și loialitatea consumatorilor, vizând propriile servicii sau produse.

În plus, prin intermediul sondajelor lansate pe iVox.ro, companiile beneficiază de un mijloc de promovare interactiv, care implică activ clienții și potențialii clienți. Această modalitate de promovare se diferențiază față de mijloacele clasice de comunicare prin gradul de expunere și de implicare ridicat pe care îl manifestă utilizatorii față de brandul promovat prin intermediul sondajului.