Studiu: 2 din 5 copii au parte de vise urate

Visele urate ii tulbura odihna copilului tau? Se trezeste din somn speriat, tipa, transpira si plange? Este normal ca toate lucrurile acestea sa i se intample unui copil care in mod normal tot ceea ce are de facut este sa bucure de cea mai frumoasa perioada a vietii lui?

Evident ca nu este normal. Aceste vise urate, cosmaruri, au anumite cauze.

Exista doua situatii:

  • Copilul are rar vise urate – acestea se peterec din cauza unor evenimente din timpul zilei care l-au afectat intr-un fel sau altul pe micut
  • Copilul are constant cosmaruri – un studiu realizat de fundatia cariatabila YoungMinds arata ca prichindeii care au des aceste vise urate pot avea ulterior probleme grave si, deci, trebuie rezolvate. Tot in acest studiu s-a precizat faptul ca 2 din 5 copii au parte constant de cosmaruri

Nu trebuie sa va speriati, totul se poate rezolva!

Inainte de toate trebuie sa spunem ca un vis urat nu inseamna cosmar. Insa gravitatea celor doua este la fel de mare,iar reptarea acestora pe timp de noapte, sau zi, nu este un semn tocmai bun, drept pentru care parintii trebuie sa ia masuri drastice pentru a nu avea repercursiuni.

Ilbambino-Set lenjerie 5 piese 140x70 Mouse & Cat Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

De ce au parte copii de aceste cosmaruri?

Pentru o rezolvare trebuie sa depistati cauzele. Daca la putin timp dupa ce a Set lenjerie pat 3 piese Teddy Bear Pink Lorelli Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericitiadormit, copilul incepe sa transpire, sa planga si, deci, sa aiba un cosmar, de cele mai multe ori, este vorba de o spaima nocturna. Multi copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 5 ani se tem de intuneric, acest lucru se intampla pentru ca multi parinti nu trateaza cu seriozitate frica pe care o au si nu isi fac timp sa petreaca cu prichindeii, cel putin, jumatate de ora inainte de culcare.

Visele repetate pot ascunde situatii stresante. Poate parintii trec printr-o despartire, poate situatia financiara precara i-a fost adusa la cunostinta si micutului, fel si fel de situatii stresante si negative care ii afecteaza pe cei mici. Indiferent de situatia prin care trec parintii, copii trebuie in continuare sa se bucure de copilarie si sa nu fie incarcati cu probleme care n-ar trebui sa le cunoasca, pentru ca, chiar daca le-ar cunoaste, ce pot face ei in privinta lor?

Asa ca, dragi parinti luati masuri! Visele urate, cosmarurile, nu se repeat doar din cauza unor mici temeri pe care prichindeii le au, se repeta pentru a va avertiza ca ceva se intampla in viata micutului vostru!

Lenjerie 7 piese patut Mesterel Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

Apelati la sfatul unui specialist

Ilbambino-Set lenjerie Deizi 5 piese 120x60 Beige Jungle Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericitiIn primul rand, trebuie sa comunicati deschis cu micutii si sa aflati care ii sunt temerile, ce viseaza mai exact, daca ii afecteaza ceea ce se intampla in familie si asa mai departe. Daca discutiile pline de calm, de iubire si de intelegere nu functioneaza trebuie sa apelati la un psiholog. Sfaturile acestuia va vor ajuta sa scapati de visele urate care se tot repeat. Mergeti pe mana unui specialist si incercati sa va tineti problemele departe de copilul vostru, iar daca acestea sunt radicale incercati sa i le explicati in propozitii frumos impachetate!

Iar in cazul in care prichindelului ii este teama de intuneric cea mai usoara metoda este sa ii achizitionati un dispozitiv de iluminat, saltea cu un plus de confort si lenjerii de pat de calitate care sa ii permita aerului sa patrunda.