Stresul la locul de munca iti afecteaza imaginea

Stresul este un inamic de temut pentru orice domeniu de activitate, cu preponderenta in cazul celor ce presupun expunerea in fata celorlalti, adica socializarea. Muncim prea mult, ne confruntam cu barfe si controverse ce ne afecteaza starea de bine si resimtim efectele mai acut decat am simti leziunile fizice. Daca si tu esti in aceasta situatie, iata cum iti poti stimula starea de spirit pentru a fi mai productiva la locul de munca:

Practica sport. Exercitiile fizice constituie una dintre cele mai rapide cai prin care ne putem stimula circulatia si elibera hormonii fericirii, altfel cunoscuti sub numele de endorfine. Cateva exercitii fizice nu au omorat pe nimeni si chiar iti vor da o stare foarte buna.

Odihniti-va constant. Daca esti prea obosita sa faci exercitii, poate ca un pui de somn este mai potrivit. Este surprinzator faptul 15 – 20 de minute de odihna pot fi revigorante! Doar stim ca pauzele mici si dese sunt cheia marilor succese.

Ascultati muzica relaxanta. Muzica este cel mai bun “influencer” de dispozitie! Te poate urca si cobori la fel de usor (dar este de preferam sa ramanem la prima varianta). Nu degeaba se spune ca muzica si ritmul isi gasesc drumul in locurile secrete ale sufletului.

Luati o pauza si bucurati-va de o ceasca de ceai sau de cafea. Exista un motiv pentru care pauzele de cafea sunt obligatorii la majoritatea locurilor de munca. Bineinteles ca nu trebuie sa beti ceai sau cafea, dar a va opri pentru un moment din ceea ce faceti, va ofera o noua perspectiva si cand va intoarceti la activitatea pe care o desfasurati, sunteti gata sa dati tot ce aveti mai bun.

Concentrati-va pe pozitiv. In momentele in care ne implicam intr-un proiect si lucrurile nu merg bine sau cand avem o zi proasta, avem tendinta de a deveni negativiste si de a denatura situatia. Cand se intampla acest lucru, este o idee buna sa va re-focalizati, sa va uitati la ce se intampla, la ceea ce ati realizat si la unde ati ajuns. Acesta va va da impulsul de care aveti nevoie pentru a continua.

Vorbeste cu cineva. Destainuirea fata de o prietena sau colega poate fi atat terapeutica, cat si o modalitate de a va scoate din starea de spirit. Cand cineva empatiza sau devine complice cu noi, simtim ca povara nu mai este doar a noastra si ca cineva intelege prin ce trecem.

Schimbati directia complet. Uneori, stagnarea intr-o rutina sau in starea de spirit poate fi rezultatul stresului constant. In aceste cazuri aveti nevoie de un alt tip de pauza. Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te reprofilezi si sa te angajezi intr-o companie ce te va aprecia la justa ta valoare.

Daca managerul te vede nervoasa, nu este tocmai bine pentru tine. Totusi, din astfel de situatii ar trebui sa inveti doua lucruri: acela nu este jobul potrivit pentru tine si ar trebui sa alegi un domeniu in care poti castiga mai multi bani fara stresul de aici si impresia pe care o generezi nu spune totul despre tine.