Strategiile de vanzari globale, o provocare pentru antreprenorii romani

In cadrul Business Mentoring Program,  profesori de la MIT Entrepreneurship Center  le vor prezenta oamenilor de afaceri din Romania posibilitati de extindere a vanzarilor la nivel global.

Pe 16 si 17 ianuarie 2012, a avut loc la Bucuresti, workshop-ul “Marketingul produsului antreprenorial”, sustinut de Bill Aulet, Managing Director al MIT Entrepreneurship Center si conferentiar senior la MIT Sloan School of Management .

Printre numeroase studii de caz si exercitii realizate in timp real, cei 37 de participanti la seminar au aprofundat diverse subiecte precum: sustinerea unui elevator pitch de succes, principiile „ inbound marketing-ului”, descrierea tipului de marketing  din „Blue Ocean Strategy”, structurarea prezentarii planurilor de marketing incipiente, etc.

Business Mentoring Program este dezvoltat de Fundatia Post-Privatizare, cu sprijinul Entreprenerurship Ventures Inc. (S.U.A) si sustine pregatirea continua a oamenilor de afaceri romani, astfel incat acestia sa isi poata dezvolta propria organizatie pana la acel nivel care sa le permita accederea pe o piata economica globala.

Urmatorul modul al Business Mentoring Program intitulat “Strategii de vanzari globale destinate antreprenorilor romani de succes” va avea loc la Bucuresti, Hotel Intercontinental,  Sala Rapsodia, in perioada 13-14 februarie 2012.     
Workshopul va fi sustinut de catre Kenneth Morse, presedinte al Entrepreneurship Ventures Inc., Managing Director fondator al Centrul de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT) si profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona.
ÃŽn cadrul seminarului vor fi dezbatute aspecte privind crearea in cadrul companiei a unei culturi concentrata pe vanzari si client, gestionarea unei organizatii de vanzari globale, conturi critice, compensare, performanta Q to Q, recrutarea, motivarea si construirea unei echipe de vanzari de top. Curricula detaliata este disponibila pe site-ul www.businessmentoring.ro.

Numarul de locuri la workshopul “Strategii de vanzari globale destinate antreprenorilor romani de succes” este limitat. Inscrierea se face in urma completarii unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro si este deschisa pana la data de 9 februarie 2012.

Pentru inscrierile efectuate pana la data de 1 februarie 2012 se acorda un discount de 12% din valoarea taxei de participare.

Despre mentorii Business Mentoring Program
Kenneth Morse este, printre altele, antreprenor in serie, presedinte al Entrepreneurship Ventures Inc., Managing Director fondator al Centrul de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT) si profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona. Ken activeaza in comitetul director al mai multor start-up-uri, printre care Denkwerk Gmbh (Germania); iMotions – Emotion Technology ApS si Zylinc A/S (Danemarca); The Little Engineer (Liban); Aifos Solutions SL, Indisys si Invenio (Spania); Izon Science Ltd. (Noua Zeelanda); Naseeb Networks si Sofizar (Pakistan) si mai multor spin-off-uri ale MIT (S.U.A.), incluzand Cogito, FloDesign Sonics, IntAct, Terrafugia si UkuMi.

Laura Morse este Director Executiv al Entrepreneurship Ventures Inc., fost co-instructor la MIT Sloan School of Management si Senior Executive in cadrul S.W.I.F.T. Sc (Belgia). Laura a lucrat timp de douazeci de ani ca Partener al Leading Global Executive Search Consultancies, Russel Reynolds Associates si Heidrick & Struggles in Chicago, Boston si Bruxelles. In prezent, Laura face parte din comitetul director al Aura Biosciences, un start-up de oncologie din Madrid si consiliaza alte start-up-uri tehnologice din Barcelona si Boston.

William Aulet este Managing Director al MIT Entrepreneurship Center, conferentiar senior la MIT Sloan School of Management si presedinte al MIT Clean Energy Prize. Bill este lider de succes in domeniul afacerilor, avand o experienta de peste 25 de ani in toate domeniile legate de operatiuni de inalta tehnologie, marketing de produs si strategii de finantare, atat pentru start-up-uri cat si pentru companii publice. Pe langa experienta in cadrul propriilor companii, Bill este mentor si consilier pentru multe alte companii, pe probleme de procese de strangere de fonduri si este consultat in mod frecvent de specialisti in venture capital si de “business angels”.

Despre Fundatia Post-Privatizare

Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o institutie privata care  promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

Informatii suplimentare se pot obtine de la:

Fundatia Post-Privatizare
Web-site: www.businessmentoring.ro
Persona de contact :
Madalina Marin
Tel: 0748 138 371
Email: marin.m@postprivatizare.ro