Stim cine sunt autorii celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras!

Aprox. 700 de poezii au fost trimise de catre copii si parinti în urma campaniei ”Se cauta cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras”, pentru a fi publicate.
Dupa doua întruniri si multe ceasuri de deliberari, cu multa grija si atentie juriul a selectat cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras. Lista autorilor a fost postata online pe site-ul ONG-ului Ajutor REAL: www.ajutor-real.ro.

Pentru a realiza antologia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras, ONG-ul Ajutor REAL în colaborare cu Teatrul National de Opereta a întrunit juriul pentru selectarea versurilor. Juriul format din scriitori, membri ai Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, filiala a Uniunii Scriitorilor din Romania si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti au analizat poeziile primite în vederea realizarii selectiei pentru tipar. Ne face placere sa va anuntam ca din juriu au facut parte: Horia Garbea, presedintele Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, Dan Mircea Cipariu, presedintele sectiei de poezie a ASB, Constantin Stan, presedintele sectiei de proza a ASB, prof. Violeta Filip, metodist ISMB si prof. Mirela Mihala, metodist ISMB.

Iata cateva fragmente din impresiile juriului în urma selectiei finale:
“A fost o munca grea dar placuta. Juriul a lucrat în armonie si buna-dispozitie si ca urmare a calitatii unora dintre poezii. ONG-ul „Ajutor real” a asigurat un cadru destins acestei actiuni si o impecabila logistica. Noi am încercat sa descoperim filonul original, momentul de gratie realmente poetic. Antologia care va aparea constituie pentru tinerii autori dar si pentru promovarea poeziei, literaturii în scoala un moment de referinta.” – Horia Garbea, presedintele Asociatiei Scriitorilor Bucuresti.
“Faptul ca au venit – pe toate formatele! – sute de propuneri, sute de încercari literare, îmi da speranta ca poate tocmai acesti concurenti ne pot salva sa nu devenim o populatie de consumatori. Sunt convins ca printre premianti va fi cel putin un nume de care istoria noastra literara viitoare sa se bucure si pe care sa îl comenteze. Felicitari Asociatiei Ajutor REAL! Proiectul lor e cu adevarat REAL si folositor pentru spirit!” – Dan Mircea CIPARIU, presedintele sectiei Poezie – Asociatia Scriitorilor Bucuresti.

“Spectacol ad-hoc, fara regizori, scenografi, joc de lumini, sufleori. Actori – copiii, partituri – propriile creatii, atmosfera – de invidiat. Timpul a trecut prin clepsidre fara nisip, caci au fost umplute cu emotii, taceri de sfarsit de strofa, unduiri de ritmuri si rime, bunecuvantari în silabe. Avand înca în minte sonoritatile inocentei, imi exprim gratitudinea fata de clipe ca acestea, care îmi alimenteaza activitatea de la catedra. Stiu ca avem copii minunati care ne asteapta sa-i descoperim, sa-i respectam si sa-i iubim si, mai ales, sa-i ocrotim.” – Prof. Mirela Mihala, metodist ISMB.

“In locul unei impresii, o constatare cat o speranta de mare: cata vreme, la un concurs de poezii, se vor înscrie sute de copii, vor avea emotii în asteptarea rezultatului si cativa dintre ei vor spune raspicat “vreau sa ma fac scriitor” viitorul literaturii noastre e asigurat.” – Constantin Stan, presedintele sectiei Proza a ASB.

“Sa citesc versurile scrise si ordonate frumos pe hartie, sa le aleg pe acelea care m-au minunat, dar mai ales sa îi cunosc pe autorii lor …. da, viata mai are multe de oferit… Alergam într-o lume nesigura… pe un taram în care viteza si timpul sunt TOT…”, dar mai gasim resurse si pentru un “ajutor real” oferit cu drag celor care merita atentia si grija noastra. Astept cu interes materializarea acestui proiect în volumul de poezii care este deja la dospit.” – Prof. Violeta Filip, metodist ISMB
Va asteptam cu drag la lansarea cartii! Vom reveni cu detalii în legatura cu acest eveniment si festivitatea de premiere.

“Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras” va fi distribuita prin Librariile Humanitas si Eminescu. Fondurile obtinute în urma vanzarii cartii vor fi investite într-un program conceput de Asociatia Scriitorilor pentru a sustine copiii talentati care se remarca în urma acestei actiuni.

Noi, ONG-ul Ajutor REAL, T.N.O. si partenerii care s-au implicat pro bono în aceasta campanie – A.S.R., I.S.M.B, Grupul Humanitas, Libraria Eminescu, D.G.A.S.P.C., RAL Comunicatii, BetaCons, EuroMedia, Metrorex, Casa si Gradina, Sapte Seri, Mami, Radio Romania Actualitati, Radio Lynx, Baby, Rocas Design, Mr. Bricolage, Hornbach, A.M.P.R., Ceainaria Serendipity si Imagenta ne bucuram ca putem sustine astfel copiii talentati din oras.

Contact: Alina Tuica
Tel: 0722 791 197
Email: alina.tuica@ajutor-real.ro
Detalii: www.ajutor-real.ro