Sportivii Romaniei “concureaza” la cel mai mare sotron din lume pe 5 septembrie!

Proiectul JUNIOR HOP, proiect de educatie si cultura sportiva realizat in exclusivitate pentru copii, finantat partial prin Programul european de finantare ERASMUS+, este initiat de Asociatia JUNIOR SPORT, asociatie non-guvernamentala care are ca parteneri oficiali principali, pentru intreaga activitate: Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti (UNEFS) si Clubul Sportiv Municipal Bucuresti.
In cadrul proiectului JUNIOR HOP vor avea loc urmatoarele actiuni:
Conferinta de presa de lansare a proiectului JUNIOR HOP de vineri, 5 iunie 2015, gazduita de catre Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti a anuntat calendarul evenimentelor viitoare si implicarea sportivilor romani, indiferent de sportul pe care il practica (fotbal, gimnastica, handbal, atletism, volei, rugby sau chiar sah), in promovarea miscarii in randul copiilor printr-un eveniment inedit: “Cel mai mare sotron din lume”, care va avea loc pe 5 septembrie 2015, in Piata Constitutiei si va fi organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.
La conferinta de presa de lansare a participat, ca invitat special dl. Sorin Mihai Cimpeanu, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, care s-a declarat “un sustinator al practicarii sportului in mod organizat in scoli” si a salutat initiativa Asociatiei Junior Sport de a oferi gratuit fiecarui elev de scoala gimnaziala, trimestrial, revista Junior Sport, singura publicatie de educatie si cultura sportiva din Romania, realizata in exclusivitate pentru copii.

Actiunea din scoli intitulata Promovarea importantei sportului in randul copiilor, sub sloganul “Trimiteti copiii la sport!” – perioada 08 – 17 iunie 2015, se va desfasura in cateva scoli si colegii nationale (cu clase gimnaziale) din Bucuresti (ex: Jean Monet, I.L. Caragiale, George Cosbuc, Scoala Centrala, Spiru Haret), sub forma unor intalniri ale marilor campioni cu elevii. Jurnalistii sunt invitati sa participe la aceasta actiune care se va desfasura dupa urmatorul program:
Corina Ungureanu (gimnastica) – Scoala Centrala, luni 8 iunie, ora 12.00
Cristina Varzaru (handbal) – Liceul “I.L. Caragiale”, marti 9 iunie, ora 10.00
Silvia Stroescu (gimnastica) – Scoala Gimnaziala Vasile Alecsandri, miercuri 10 iunie, ora 11.00
Monica Rosu (gimnastica), Carmen Bunaciu si Anca Patrascoiu (inot) – Liceul Jean Monet, joi 11 iunie, ora 14.15
Monica Iagar (atletism) – Colegiul George Cosbuc”, luni 15 iunie, ora 12.00
Laura Badea – Liceul “Spiru Haret”, marti 16 iunie, ora 11.00
Virgil Carutasu (baschet) – Colegiul “Goethe”, miercuri 17 iunie, ora 12.00

Seminarul international cu tema “Romania ocupa locul III in Europa la obezitate infantila. Ce facem?” – 4 septembrie 2015
Actiune unde, principala tema, in jurul careia vor avea loc dezbaterile, va fi analiza rezultatelor unui sondaj de opinie ce va fi realizat din initiativa Asociatiei Junior Sport, in parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, pe un esantion de 2.500 copii cu varsta cuprinsa intre 7-14 ani si profesori.
La acest eveniment, Asociatia JUNIOR SPORT va avea invitati din patru tari din regiune:
Scoala de Educatie Fizica si Stiinta Sportului din Salonic (Grecia)
Asociatia pentru Dezvoltarea Sportului si Cultura Sportiva Footura (Bulgaria)
Universitatea de Educatie Fizica si Sport Muğla Sıtkı Koçman (Turcia)
Asociatia Hodina H (Cehia).

Cu aceasta ocazie va fi lansat si portalul web al proiectului JUNIOR HOP www.juniorhop.eu, care, alaturi de site-ul Asociatiei JUNIOR SPORT – www.juniorsport.ro, va incerca sa promoveze in mediul online importanta sportului de la varste fragede;

Evenimentul de referinta al proiectului european JUNIOR HOP va avea loc pe 5 septembrie 2015: “Cel mai mare şotron din lume – ca numar de participanti”. Actiunea va fi derulata cu ocazia unui cumul de evenimente internationale numit generic “Saptamana sportului european”. Concret, in Piata Constitutiei, in 100 de sotroane, vor sari minim 2.000 de persoane (targetul nostru este de 7.000!), copii si adolescenti, tineri sau varstnici, dar şi mari personalitaţi din Romania. Sub sloganul: «Şotronul de placere, placerea pentru mişcare» dorim sa determinam copiii sa stea cat mai mult in aer liber şi, fie printr-un simplu joc, sa faca mişcare. Partener principal al acestui eveniment va fi Primaria Municipiului Bucuresti.

Editarea si tiparirea cartii “Ghidul miscarii” prin care vom mediatiza importanta miscarii inca de la cele mai mici varste – care are ca termen de finalizare decembrie 2015;
Realizarea unui film documentar “ABC-ul miscarii”, termen de finalizare decembrie 2015;

CINE SUNTEM NOI?
Asociatia JUNIOR SPORT este o organizatie non-guvernamentala, care isi propune sa ii apropie pe cei mici de sport si, in general, de orice forma de miscare fizica, si-a inceput activitatea in anul 2011, iar in anul 2012 a lansat un numar pilot al Revistei JUNIOR SPORT – prima publicatie din Romania dedicata educatiei si culturii sportive pentru copii. De asemenea, Asociatia a organizat, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, UNEFS si Centrul de Excelenta Cardio Mix, evenimentul “ORA DESCHISA DE SPORT” (in incinta Shopping Mall Baneasa), eveniment la care 1.000 de copii din cluburile sportive scolare din Bucuresti au realizat numeroase demonstratii sportive.
In urma parteneriatului incheiat intre MECS si UNEFS, Asociatia JUNIOR SPORT isi va promova evenimentele si actiunile distribuind, GRATUIT, Revista JUNIOR SPORT in scolile generale si Colegiile (cu clase gimnaziale) din Bucuresti.

In acest sens, avem nevoie de a atrage sponsori si parteneri, astfel incat fiecare elev din Capitala sa primeasca un exemplar gratuit al revistei!

PERSOANA DE CONTACT:
Presedinte Asociatia JUNIOR SPORT
Beatrice Mercado Vicioso
mail: office@juniorsport.ro, telefon: 0735.469.600
www.juniorsport.ro