Sport sau casual? Ce stil de ceas alegi?

Ultima perioada a adus din nou in atentia tuturor faptul ca sunt cel mai utilizat si dorit accesoriu, putand fi folosit atat ca aparat care permite citirea orei, dar si ca bijuterie ori element decorativ care completeaza tinuta. Ceasurile de mana au fost ignorate pentru o perioada de timp, atunci cand toti voiau sa isi etaleze smartphone-urile proprii. Insa, in timp, s-a inteles rolul exact al ceasurilor si importanta lor.

Atunci cand se doreste achizitionarea de ceasuri, pentru a fi siguri ca acestea vor intruni exact acele calitati pe care ni le dorim, trebuie ca sa tinem cont de anumite sfaturi si informatii care ne vor ajuta cu detalii importante pe parcursul drumului pana la achizitie.

Ce stil vestimentar se prefera?

Primul aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este stilul in care dorim sa ne incadram, cele doua cele mai importante fiind stilul sport sau casual.

Atunci cand se prefera stilul sport, ceasurile de mana barbatesti pun accent pe rezistenta, atat impotriva socurilor cat si al apei, ceea ce este extrem de important atunci cand stilul de viata este unul activ si pot aparea diverse situatii care pot pune in pericol siguranta ceasului.

Daca este preferat stilul casual sau elegant trebuie stiut ca un ceas care se incadreaza in acest stil are calitati estetice deosebite . Acestea pot fi purtate in fiecare zi, indiferent de momentul zilei. In acest stil se incadreaza modele de ceasuri mai scumpe, cu cadrane in care uneori se gasesc display-uri de tip digital, mai mici.

Un ceas cu cadran poate fi de trei feluri, aceasta fiind o noua posibilitate prin care fiecare se poate hotari in privinta alegerii modelului ideal. Acestea pot fi: mecanice( trebuie intoarse din cand in cand), automatice( se incarca datorita miscarii mainii) si cu quartz( necesita baterii).

Ceasurile sport au modele in care predomina afisajele cu cristale lichide.

Din ce materiale trebuie sa fie ceasul?

Cadranele ceasurilor si curelele sunt confectionate din diferite modele care ne pot ajuta in luarea deciziei, atunci cand vine momentul sa gasim ceasul ideal.

Astfel, carcasa ceasurilor poate fi din diferite materiale, precum plastic sau metal. Cele din plastic au un cost vizibil mai redus și este specific in general modelelor sport.

Modelele cu carcasa din metal sunt foarte solide si arata foarte bine,iar daca se doreste un model mai luxos, se poate alege unul care sa aiba incluse si elemente semipretioase sau pretioase( diamante, Swarovski) sau se poate alege varianta in care sunt suflate sau  sunt din metale pretioase( aur, argint).

Un alt aspect care poate conta atunci cand ne cautam modelul de ceas preferat este cureaua si materialele din care sunt confectionate, piele, metal ori plastic.

Curelele din metal nu sunt foarte recomandate atunci cand vine vorba despre abordarea unui stil elegant. In schimb, cureaua din piele este ideala, iar daca bugetul este unul limitat, se poate alege ca alternativa o curea din piele ecologica.

De asemenea,este foarte important brandul caruia ii apartine ceasul, deoarece atunci cand se alege un brand cunoscut, ai siguranta unui lucru de calitate, dar si atentia data constructiei.