SPITALUL CLINIC DE URGENTA CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI DIN BUCURESTI, Partener Oficial al Conferintei Nationale a Pacientilor

Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti sustine initiativa Sanatatea Media Group de a organiza Conferinta Nationala a Pacientilor, eveniment ce reuneste pacientii, medicii si reprezentantii autoritatilor din domeniul sanatatii, in acelasi loc, din dorinta de a gasi impreuna solutii viabile pentru imbunatatirea sistemului de sanatate romanesc. Prima editie a Conferintei Nationale a Pacientilor va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010.

„Conferinta Nationala a Pacientilor este primul eveniment organizat in Romania in care pacientii au posibilitatea de a sta fata in fata cu medicii si autoritatile. In cadrul activitatii mele, intalnesc foarte multi pacienti care, din lipsa de informatii, nu apeleaza la anumite tratamente, disponibile la noi in tara. Doresc sa atrag atentia in mod special asupra unei categorii aparte de pacienti, si anume femeile supravietuitoare de cancer la san, care au suferit o operatie de mastectomie. Aceste femei au dreptul la o viata normala si trebuie sa fie informate cu privire la posibilitatile efectuarii unor interventii de reconstructie a sanilor prin proteze mamare. Apreciez initiativa Sanatatea Media Group de a organiza aceasta conferinta, la care particip cu placere si incredere ca va contribui la imbunatatirea conditiei pacientilor din tara noastra”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti.

Desfasurata sub sloganul „Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti”, conferinta va fi structurata pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Temele de dezbatere vor fi prezentate de unii dintre cei mai renumiti medici si farmacisti din Romania, care isi vor expune punctele de vedere cu privire la problemele si afectiunile cu care se confrunta pacientii. Astfel, alaturi de doamna dr. Carmen Orban, vor mai participa ca speakeri in cadrul evenimentului: Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, dr. Cristian Anton Irimie, Conf. univ. dr. Cristian Celea, General dr. Marian Burcea, Prof. univ. dr. Rodica Anghel, Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, Prof. univ. dr. Mircea Beuran, dr. Adrian Mocanu, Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Prof. univ. dr. Mircea Cinteza, Prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, Prof. univ. dr. farm. Marius Bojita, Prof. univ. dr. Vlad Tica, Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, Prof. univ. dr. Miron Bogdan, Conf. univ. dr. Daniel Grigorie, Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuliasa, Elena Clara Popescu, Dan Zaharescu.

Evenimentul este conceput in maniera interactiva, astfel incat participantii vor putea adresa intrebari oficialitatilor, medicilor si specialistilor invitati in calitate de speakeri si vor putea afla, astfel, in cadrul conferintei, cele mai bune raspunsuri la problemele cu care se confrunta in calitate de pacienti.

In cadrul evenimentului, pe langa sesiunile de comunicare, se va organiza si o expozitie – „Info Pacienti” – in cadrul careia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociatiilor de pacienti, dar si ale companiilor care ofera produse si servicii destinate pacientilor. Evenimentul se incheie pe data de 13 martie, Ziua Europeana a Pacientilor.

Sanatatea Media Group invita toate asociatiile de pacienti sa participe la acest eveniment, pentru ca astfel membrii lor sa fie cat mai bine informati, dar si cat mai bine reprezentati in fata autoritatilor din sectorul sanatatii.

Pentru a vizualiza si celelalte comunicate cu privire la Conferinta Nationala a Pacientilor, precum si declaratiile altor speakeri din cadrul acestui eveniment, accesati www.infopacienti.ro, sectiunea „Comunicate de presa”.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri la Conferinta Nationala a Pacientilor:
www.infopacienti.ro

Organizator:
Sanatatea Media Group

Parteneri Oficiali:
Ministerul Sanatatii
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti
Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
Fundatia Universitara „Carol Davila”
Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”
Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri
Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
Colegiul Farmacistilor din Romania

Partener Media:
SanatateaTV.ro

Pentru informatii suplimentare:

Simona Wist
PR Manager
Mobil: 0733.011.102
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
www.sanatateamediagroup.ro