Specialistii in servicii de protectia muncii evalueaza riscurile de la locul de munca

Orice angajator este obligat sa ofere periodic angajatilor instructaj cu privire la protectia muncii. In acest instructaj, angajatul este instiintat cu privire la potentialele pericole la care se expune si este instruit cum sa se fereasca de eventualele pericole. Fiecare angajat este obligat sa treaca prin acest proces si trebuie sa semneze procesul verbal prin care admite ca a fost instiintat cu privire la toate aspectele pe care trebuie sa le stie la locul de munca. In plus, angajatul este dator sa il instiinteze pe angajator unde locuieste si care este traseul pe care il face in drum spre munca, dar si inapoi acasa. Aceste masuri sunt luate in cazul unui eveniment nefericit care il poate avea in prim plan pe angajat pe drumul spre munca sau pe cel spre casa.

 

Totusi, in cazul in care angajatorul nu are la dispozitie un specialist in serviciile de protectia muncii poate oricand sa apeleze la o firma de consultanta specializata in servicii de protectia muncii. Aceste firme se ocupe in totalitate de instructajul despre care am scris in randurile de mai sus, iar angajatorul poate sta linistit ca firma sa este in legalitate din acest punct de vedere.

 

Firmele specializate in servicii de protectia muncii se ocupa de evaluarea riscurilor la locul de munca, asigurarea dosarelor de SSM in conformitatea cu legile in vigoare, prevenirea si stingerea incendiilor, servicii de ISCIR RSVTI. Bineinteles, aceste firme trebuiesc platite, dar cel putin, ca angajator, au siguranta ca totul este in regula cu privire la acest aspect.

 

In concluzie, in cazul in care aveti o firma si trebuie sa treci prin procesul de protectia muncii este recomandat sa apelati la o firma specializata, care sa se ocupe de la un capat la altul de intregul proces, astfel incat sa nu aveti nicio grija nici dumneavoastra, nici angajatii.