Spatele, tu oare stii suficient despre el?

Cand te gandesti la spatele tau stii tu oare cat de cat putina anatomie despre el, ce rol are el in diverse miscari de peste zi si cum sa te feresti sa il accidentezi?

Dar totusi de ce e important sa avem un spate puternic?

Pentru o mama un spate puternic e important atunci cand vrea sa isi ridice copilul din patut, pentru un elev spatele e important si cand sta in banca dar si cand isi cara ghiozdanul, pentru un mester un spate puternic face diferenta daca ii e greu sau usor sa traga  rolul de vopsea pe perete in jos, pentru un bucatar un spate puternic il apara de accidentari cand muta o oala de pe aragaz,iar pentru unii un spate puternic e important, pur si simplu, doar daca arata mare.

Fiecare suntem diferiti in felul nostru, si fiecare facem activitati diferite, insa partile care ne compun sunt alcatuite la fel. Iar cand vine vorba de spate, e la fel.  Chiar daca il folosim sau il consideram important in diferite moduri, el este alcatuit la fel pentru toti oameni, avem aceeasi anatomie.

Tocmai de aceea indiferent care crezi tu ca e motivul  sa ai un spate puternic, sanatos, stabil sau mare e bine sa ii stii anatomia si functionalitatile.

“Exercitii pentru spate: Ghidul Incepatorului” iti arata scurt si la obiect cateva aspecte,pe care trebuie sa le stii, despre anatomia spatelui, enumera din functionalitatile partilor componente si  exercitiile de baza de care ai nevoie pentru a avea un spate care sa te sustina in activitalile tale zilnice