Soluţiile STYX Naturcosmetic pentru un păr sănătos şi fără mătreaţă

Cel mai important „accesoriu” natural ÅŸi una din principalele noastre „arme” în materie de sex-appeal este părul. Scurt sau lung, vopsit sau lăsat în culoarea sa naturală, coafat sau pur ÅŸi simplu vâlvoi, părul nu-ÅŸi poate ascunde starea de sănătate ÅŸi îngrijire. Părul nu ÅŸtie să mintă, pentru că nu-l lasă… capul! Sau, ca să fim ÅŸi mai exacÅ£i, scalpul. Căci de aici încep majoritatea problemelor care se reflectă în aspectul podoabei capilare!

Malassezia furfur (cunoscută mai înainte ca Pityrosporum ovale) este ciuperca vinovată de cea mai răspândită afecţiune a părului, mătreaţa. Ce poate nu ştiaţi este că Malassezia furfur există în mod natural la nivelul scalpului fiecărui om. Doar că la unii „se vede”, la alţii nu!

In afară de ciuperca pomenită mai sus, apariţia mătreţii mai poate avea diverse cauze, printre care se numără eczema seboreică, foliculita, psoriazisul, dermatite,transpiraţia abundentă, stresul, şamponarea rară a părului, duritatea apei pe care o folosiţi la spălare sau folosirea unor şampoane neadecvate tipului de păr şi de scalp, folosirea zilnică a produselor cosmetice pentru păr, ori chiar schimbările de mediu, climă şi umiditate la care vă expuneţi.

Sâcâitoarea mătreaţă este „hrănită” şi de aerul rece şi uscat, de praful şi noxele din aer, de şampoanele agresive ori de vopseaua de păr. Lipsa zincului din alimentaţie se vede în sănătatea scalpului, iar diverşii derivaţi ai acestui element, folosiţi ca substanţă activă în unele şampoane, nu sunt suficient de bine absorbiţi la nivelul pielii capului.
De asemenea, curele de slăbire dezechilibrate sau ţinute pentru o perioadă prea îndelungată duc la secătuirea corpului de numeroase elemente esenţiale pentru sănătatea părului şi a scalpului.
Mătreaţa nu este însă o „boală incurabilă”! Cu răbdare şi prin şamponări regulate cu produse special create să lupte împotriva ei, puteţi scăpa fulgii albi.
Iata cateva sampoane pe care vi le propune Styx Naturcosmetic:

Åžamponul cu ulei din arbore de ceai – este recomandat în ÅŸamponarea zilnică, pentru părul gras ÅŸi scalpul iritat; previne ÅŸi tratează mătreaÅ£a ÅŸi reglează funcÅ£iile scalpului ÅŸi ale foliculuilui pilos.
Åžamponul cu lapte de capră ÅŸi extract de urzică – este potrivit oricărui tip de păr ÅŸi are efect de însănătoÅŸire a pielii capului; combate mătreaÅ£a eficient, iar substanÅ£ele active de curăţare ÅŸi zerul din laptele de capră redau luciul, sănătatea ÅŸi rezistenÅ£a părului degradat.

Un păr sănătos nu depinde însă doar de produsele cu care îl spălaţi, ci şi de felul în care îl îngrijiţi! Nu există un număr fix de zile la care trebuie să vă şamponaţi: părul trebuie spălat destul de des cât să se menţină scalpul curat, însă fără a exagera! Evitaţi să pieptănaţi sau să periaţi părul ud, pentru că este delicat şi se poate rupe foarte uşor. Ideal este să evitaţi uscătoarele de păr. După spălare, părul trebuie tamponat uşor cu un prosop şi lăsat să se usuce la temperatura camerei. Abia după ce s-a uscat poate fi pieptănat sau periat.