Solutii pentru ingrijire: o maniera practica de a prelungi viata lentilelor de contact

Tocmai te-ai hotarat sa faci o schimbare de look in aceasta primavara si sa renunti la purtarea clasicilor ochelari! Iar pentru a arata chic, ai achizitionat de indata o pereche de lentile de contact, insotita de toate instructiunile necesare, dar si de o sticluta de solutie pentru ingrijire!

Aparent, simti ca ti s-a luat o piatra de pe inima, intrucat ai scapat de grija curatului si atentiei pe care ar trebui sa o acorzi pentru a nu pierde respectiva pereche de ochelari! Trecerea la accesoriile revolutionare presupune si respectarea unor norme de igiena extrem de riguroase, fara de care riscul contractarii unor infectii, a inflamarii sau iritarii ochilor domneste la tot pasul.

Folosirea zilnica a lentilelor se bazeaza pe o atenta manevrare in timpul aplicarii, indepartarii si ingrijirii acestora. Ingrjirea accesoriilor moderne se poate realiza foarte usor cu ajutorul unor solutii pentru ingrijire profesioniste, capabile sa dezinfecteze sis a indeparteze rapid depunerile de proteine de pe suprafata acestora. Cu o substanta activa pe baza de hialuronat de sodiu, solutiile pentru ingrijirea lentilelor de contact sunt descrise de catre medicii oftalmologi drept modalitatea cea mai la indemana pentru a le prelungi durata de viata.


soluti ingrijire lentile contact Clean Active


In primul rand, curatare si dezinfectarea suprafetei lentilelor sunt doua dintre etapele esentiale in procesul de indepartarea a microorganismelor care ar putea avea o actiune cu efect ireversibil asupra ochilor. De regula, inceputul sezonului cald aduce cu sine o scadere a imunitatii la nivelul intregului organism. Ochii, organe extrem de sensibile, nu sunt nici ele ferite de riscul contractarii unor infectii sau alergii care pot produce inrosirea sau inflamarea acestora.

Un mediu curat, igienic, spalarea mainilor de fiecare data inainte de aplicarea unei noi perechi de lentile sunt doar cateva dintre conditiile pentru a avea ochi sanatasi si o vedere perfecta.

Solutii pentru ingrijire folosite in procesul de igienizare si dezinfectare

Pentru dezinfectare, instructiunile de folosire solutiilor pentru ingrijirea lentilelor de contact recomanda ca dupa spalarea si clatirea mainilor sa turnam cate 2-3 picaturi de solutie pe fiecare parte a suprafetei, dupa care efectuam usoare miscari circulare pentrub a indeparta praful sau murdaria.

Cele mai cunoscute si frecvent utilizate modalitati de ingrijire a lentilelor de contact sunt solutiile multifunctionale sau cele pe baza de peroxid. Solutiile multifunctionale sunt recomandate indeosebi persoanelor care sufera de sindromul ochilor uscati, intrucat incorporeaza si lacrimi artificiale, care contribuie la o mai buna lubrifiere a lentilelor si hidratare a ochilor.

In plus, acestea actioneaza simplu, eficient, curatand lentila prin clatire, fara miscari de frecare suplimentare, ceea ce inseamna o reducere a timpului dedicate procesului de curatare.

In schimb, solutiile pentru ingrjire pe baza de peroxid sunt eficiente in cazul persoanelor sensibile la conservanti. Dupa curatare si dezinfectare, pastrarea lentilei intr-un lenscase special timp de 8 ore este absolut necesara. Abia apoi lentilele sunt curatate cu o solutie pentru ingrijire multifunctionala si se pot aplica pe ochi!

Chiar daca respecti toti acesti pasi, pentru sanatatea ochilor tai este indicat sa te asiguri ca ochii tai arata si se simt normal dupa aplicarea lentilelor. Orice senzatie de arsura, roseata sau corp strain in ochi sunt semne ca solutia pentru ingrijire a provocat o reactie alergica, iar indepartarea si consultul medicului oftalmolog sunt iminente!

Urmariti, asadar, ultimele stiri in materie aparute in mass-media sau in mediul virtual, precum si recomandarile prodicatorilor sau distribuitorilor autorizati in privinta folosirii solutiilor pentru ingrijirea lentilelor de contact!