Solutia IT dezvoltata la Autoritatea Nationala a Vamilor a intrat in competitia celor mai bune proiecte internationale

Proiectul de eCustoms implementat de SIVECO Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor este singurul finalist la categoria „Proiecte de dimensiuni medii” in competitia IPMA 2011

Solutia eCustoms implementata de SIVECO Romania in cadrul Autoritatii Nationala a Vamilor (ANV) a intrat in finala marii competitii internationale organizate anual de International Project Management Association (IPMA).

Solutia NCTS (New Computerized Transit System) este dezvoltata la nivelul celor 39 de birouri vamale, al celor 42 de Directii Judetene si al Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale, al celor 8 Directii Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale si al aparatului central.

Implementarea de catre SIVECO Romania a solutiei eCustoms raspunde cerintelor Comisiei Europene.

Sistemul IT destinat vamilor consta intr-o suita de sisteme, interoperabile, integrate si accesibile care ajuta schimbul electronic de date in cadrul proceselor vamale de baza.

Cu ajutorul acestei solutii informatice, sunt procesate zilnic peste 10.000 de documente electronice, sunt stocate anual in baza de date peste 1.000.000 de documente electronice, iar timpul mediu de raspuns la o cerere de date/informatii s-a redus la cateva secunde

„Suntem incantati de aceasta nominalizare, cu atat mai mult cu cat avem singurul proiect care a intrunit standardele de excelenta ale Asociatiei Internationale de Management al Proiectelor. Solutia noastra creste eficienta procedurilor de tranzit, accelereaza si securizeaza operatiunile derulate in cadrul procedurilor de tranzit, imbunatateste comunicarea intre administratiile vamale si previne fraudele vamale”, a declarat Dan Tuhar, directorul departamentului eCustoms din cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania dezvolta cu succes solutia implementata la ANV si la autoritatile vamale din Turcia si Macedonia, asigurandu-le astfel adaptarea tranzitului vamal la standardele si cerintele Uniunii Europene.

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 25-a editie.

Despre IPMA

Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA® este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Orientul Mijlociu si Australia.

IPMA ® promoveaza in mod activ managementul de proiect din intreprinderile si organizatiile din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.

IPMA Excellence Award International Project este un eveniment in cadrul caruia se acorda anual premii celor mai bune echipe de proiect din lume. Juriul identifica exemple excelente de management de proiect si recunoaste proiectele inovatoare.

Mai multe informatii despre organizatie puteti obtine vizitand http://www.ipma.ch
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.050 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro