SoftVision a susţinut proiectul “Ajută-i să meargă la şcoală!” prin care 400 de copii din centrele de zi ale FRCCF au primit rechizite

Cluj-Napoca, 1 februarie 2012

SoftVision a oferit Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) un sprijin financiar  în valoare de 20.000 lei dedicat proiectului “Ajută-i să meargă la şcoală!” prin intermediul căruia  400 de copii din centrele de zi ale fundaţiei au primit, în cursul lunii ianuarie a acestui an, rechizite pentru al doilea semestru al anului şcolar 2011 – 2012.

SoftVision a susţinut proiectul ''Ajută-i să meargă la şcoală!'' Pachetele cu rechizite au fost atent pregătite de către personalul fundaţiei, având în vedere clasa în care este fiecare dintre copii. Elevii au găsit în aceste pachete caiete pentru diferitele discipline de studiu,  creioane, stilouri, liniare, ascuţitori, acuarele etc. Acestea le vor fi de folos pentru a finaliza cu bine anul şcolar.

Rechizitele au fost distribuite celor 400 de copii  din cele 7 centre de zi ale FRCCF aflate în Cluj-Napoca,  Câmpia Turzii, Alba-Iulia, Oradea şi Satu Mare.

Totodată din suma donată de SoftVision au fost achiziţionate cinci calculatoare. Acestea le vor permite copiilor  să acumuleze cunoştinţe de operare PC şi să caute informaţiile de care au nevoie pe internet. În plus, acestea le vor fi utile şi personalului din centre pentru desfăşurarea activităţii zilnice în condiţii optime.

Copiii asistaţi de către FRCCF provin din familii numeroase, cu posibilităţi materiale reduse, care nu îşi permit să le cumpere copiilor rechizitele de care au nevoie. În timpul anului şcolar, copii primesc sprijin constant  în centrele de zi ale FRCCF din partea asistenţilor sociali pentru a face faţă cerinţelor şcolare,  astfel încât la absolvirea studiilor să aibă o pregătire profesională care să le permită găsirea unui loc  de muncă.

SoftVision este o companie românească de software development outsourcing, cu sediul central în Cluj-Napoca  şi birouri în Baia-Mare, Iaşi şi San Jose (California, SUA). Încă din 1998, de la înfiinţare, SoftVision s-a dedicat furnizării de servicii şi soluţii software customizate şi de o calitate ireproşabilă clienţilor săi din SUA şi Europa. Cu o echipă de peste 600 angajaţi, compania e specializată în furnizarea serviciilor  de programare, dezvoltare de aplicaţii/produse software, servicii de testare/asigurarea calităţii şi suport, în domenii dintre cele mai variate: telecomunicaţii, finanţe, media, medical etc. Expertiza sa acoperă majoritatea limbajelor de programare şi tehnologiilor utilizate în prezent:  iOS, Android,  Java, C#, .NET/Windows, PHP, JavaScript, Database, Application/Web server, Test Automation şi altele.

FRCCF este o organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 1997 şi are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie.  Cea mai mare parte dintre copiii participanţi la aceste activităţi sunt beneficiari ai proiectului „Vreau să termin şcoala şi eu!”, care îşi propune facilitarea accesului la educaţie şi creşterea nivelului de educaţie al elevilor care provin din medii defavorizate şi sunt în risc de abandon şcolar sau în risc de eşec şcolar, în vederea includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii care necesită forţă de muncă din ce în ce mai flexibilă şi mai bine pregătită, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

SoftVision

Sediu central: Str. Republicii, nr. 57, Cluj-Napoca

Persoana de contact: Patricia Åžtefan, Specialist PR

Tel/Fax:  0364 – 402.084, Mobil: 0746 – 083 533

E-mail:    pr@softvision.ro

Web:        www.softvision.ro