Softul (care) conteaza pentru toti cetatenii

Portofoliul de solutii si expertiza SIVECO Romania contribuie la “Agenda digitala pentru Romania”

Obiectivul SIVECO Romania in domeniul informatizarii administratiei publice consta in livrarea unor produse informatice performante, care sa creasca calitatea si accesibilitatea serviciilor oferite cetatenilor.

Aceasta a fost tema prezentarii facute de Irina Socol, presedinte si director general SIVECO Romania, in cadrul conferintei “Agenda Digitala”, eveniment desfasurat recent la Bucuresti, in prezenta Vicepresedintelui Comisiei Europene si Comisarului European pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes.

Prin solutiile dezvoltate si implementate in ultimii 20 de ani, SIVECO Romania probeaza ca tehnologia informatiei conteaza pentru cetateni, contribuind la modernizarea societatii. In acest moment, mai mult ca oricand, este nevoie sa se maximizeze potentialul social si economic al utilizarii ITC, permitand utlizatorilor accesul online cel putin la fel de facil ca si cel la continut offline.

SIVECO Romania isi asuma indeplinirea de actiuni cheie ale Agendei Europa 2020, fiind implicata activ in:
– activitati de formare si in proiecte cu continut digital;
– programe europene de dezvoltare a resurselor umane si a celor finantate din proiecte de cercetare-dezvoltare;
– domeniul sanatatii, cu solutii informatice integrate, contribuind la cresterea calitatii serviciilor medicale si farmaceutice.

SIVECO Romania este un jucator semnificativ pe piata Uniunii Europene, in statele membre sau candidate, cat si un partener al Comisiei Europene, furnizand servicii IT pentru Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene Рportalul CORDIS, Agentia Europeana de Siguranṭ a Aviatiei, EUROSTAT si Euroaid, proiecte finantate prin programele europene Leonardo da Vinci, Socrates, eContentPlus.

Implicarea companiei in proiecte care urmaresc reducerea decalajelor digitale a fost recompensata, incepand din anul 2001, in prestigioase competitii precum European IT Excellence Awards, eEurope Awards, eLearning Awards, European eGovernment Awards.

“Implicarea noastra pentru implementarea Agendei Digitale stabilite de Uniunea Europeana este permanenta si face parte din strategia noastra de dezvoltare. Prin proiectele pe care le dezvoltam pentru informatizarea educatiei, agriculturii, sectorului medical, a celui vamal si bancar, a administratiei centrale si locale, dorim sa asiguram cetatenilor un acces larg si nediscriminatoriu la serviciile publice si sa reducem eforturile administratiei in ceea ce priveste gestionarea si controlul activitatilor. Suntem parteneri in proiecte de cercetare si dezvoltare europene si furnizam solutii complexe pentru organisme ale Comisiei Europene. De asemenea, dezvoltam proiecte din fonduri europene pentru eliminarea decalajelor digitale, oferindu-le cursuri de formare in TIC unui numar de peste 50.000 de beneficiari”, a declarat Irina Socol.

Despre Agenda Digitala 2020
Agenda Digitala 2020, lansata in luna mai 2010, defineste sapte domenii prioritare de actiune in UE: crearea unei piete unice digitale, interoperabilitate crescuta, sporirea sigurantei si a increderii in internet, accesul mult mai rapid la internet, mai multe investitii in cercetare si dezvoltare, ridicarea nivelului aptitudinilor si incluziunii in materie de “alfabetizare digitala” si aplicarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor pentru a solutiona problemele cu care se confrunta societatea.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale pregateste Agenda Digitala pentru Romania, care va contine o strategia de informatizare a tarii pentru 2011-2020.

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.