SIVECO Romania si Sword Technologies Luxembourg au semnat doua contracte cu Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene

Consortiul va furniza servicii de dezvoltare si mentenanta software pentru diferite aplicatii informatice.

SIVECO Romania este selectata inca o data sa joace un rol important in furnizarea de servicii IT pentru institutiile Uniunii Europene, reconfirmând astfel pozitia sa puternica in industria software europeana.

Consortiul format de Sword Technologies Luxembourg si SIVECO Romania va furniza Oficiului de Publicatii al Uniunii Europene servicii de dezvoltare si mentenanta software pentru diferite aplicatii IT. Contractele au fost incheiate pe o perioada de patru ani.

Primul contract, “Suport si aplicatii administrative specializate”, acopera dezvoltarea, imbunatatirea si mentenanta pentru aplicații noi sau existente. Un al doilea contract se refera la suport si adaptare pentru sisteme informatice bazate pe Oracle Financials.

Cele 2 loturi de servicii au fost estimate la un total de 1.99 milioane de euro.

Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene publica zilnic Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in 23 de limbi; este de asemenea mandatat sa publice Raportul General de Activitate al Uniunii si are un rol cheie in comunicarea initiativelor si activitatilor acesteia. Serviciu inter-instituțional insarcinat cu publicarea pentru instituțiile europene, Oficiul de Publicatii are sarcina de a oferi servicii de cea mai buna calitate clientilor sai, necesitând astfel cele mai performante instrumente.

Pentru realizarea acestor contracte, SIVECO Romania se va baza pe experienta sa de 20 de ani in proiecte implementate in domeniile de eGuvernare si eBusiness, educatie, sanatate si servicii vamale, pentru organizatii publice si private de pe 3 continente, in tari ca Germania, Belgia, Luxemburg, Franta, USA, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaijan, Liban, Bulgaria, Turcia.

“Dezvoltarea afacerilor noastre in Europa este un obiectiv important in evolutia companiei noastre, care doreste sa devina un lider european in furnizarea de proiecte IT complexe integrate. Expertiza noastra in proiecte finantate de UE este deja considerabila, atât in tarile candidate cât si in tarile membre – fonduri structurale, PHARE, IPA, proiecte de cercetare finantate de Programele Cadru 6 si 7, Leonardo da Vinci si Socrates, servicii informatice pentru instituÈ›ii europene centrale precum AgenÈ›ia Executiva pentru Sanatate È™i Consumatori / DirecÈ›ia Generala Sanatate È™i Consumatori a Comisiei Europene, Oficiul de PublicaÈ›ii al UE, Eurostat, DirecÈ›ia Generala Dezvoltare È™i Cooperare –EuropeAid, Banca Europeana pentru InvestiÈ›ii. Prezenta noastra constanta ca furnizor direct de servicii pentru institutiile UE reconfirma calitatea solutiilor si a expertilor nostri”, spune Stefan Morcov, Vice Presedinte al SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor românesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresându-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Rom̢nia (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology РEITA, Information Society Technologies Advisory Group РISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro