SIVECO Romania reconfirma apartenenta la elita mondiala a performerilor din industria software

Un numar record de proiecte dezvoltate de SIVECO Romania au intrat in finala European Software Excellence Awards

Proiectele romanesti sunt din nou in atentia comunitatii internationale de IT! Patru proiecte dezvoltate de SIVECO Romania au fost selectate in finala pentru desemnarea celor mai bune proiecte de implementare de aplicatii software.

“Suntem onorati si foarte fericiti ca rezultatele proiectelor noastre sunt recunoscute in competitii internationale importante, precum European Software Excellence Awards. Numarul mare de proiecte selectate, apartinand unor categorii diferite (gestiunea afacerii, eLearning, eCustoms) si impactul deosebit pe care il au in domeniile carora li se adreseaza, arata inca o data calitatea industriei noastre de IT si a specialistilor nostri in domeniul software. Avem o confirmare in plus ca solutiile oferite de noi aduc un plus de valoare beneficiarilor lor”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

“Calitatea aplicatiilor a fost extrem de ridicata si a demonstrat talentul exceptional al comunitatii de software din Europa” a declarat Alan Norman, Director General IT Europa. “Finalistii provin din tari din toata Europa, iar Europa Centrala si de Est a fost foarte bine reprezentata.”
Pentru editia din 2012 a competitiei European Software Excellence Awards, SIVECO Romania a obtinut un numar record de nominalizari, pentru patru proiecte, in cadrul a trei categorii.

La categoria Government Solution a fost selectat proiectul de informatizare a proceselor vamale de la Administratia Vamala din Turcia, ce au la baza operatiuni de tranzit, cu ajutorul solutiei New Computerized Transit System. Solutia eCustoms este implementata de asemenea, la Autoritatea Vamala din Romania si este in curs de implementare la Administratia Vamala din Macedonia.

Tot in cadrul categoriei Government Solution a fost selectat portalul Scoli Speciale, implementat pentru Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Proiectul reprezinta o premiera in Romania, permitand copiilor cu nevoi speciale de educatie sa aiba acces, printr-o platforma online, la cursuri interactive necesare dezvoltarii unor abilitati practice, necesare in procesul de incluziune al acestor copii in cadrul societatii.

La categoria Enterprise Solution a fost selectata solutia Enterprise Application Suite (EAS), SIVECO Applications, implementata pentru compania Kathrein Romania, cel mai mare producator si exportator national de antene de comunicatii mobile. Solutia implementata raspunde necesitatii companiei de a se alinia la standardele internationale ale grupului german din care face parte, KATHREIN-Werke KG. Proiectul reprezinta un exemplu de succes, permitand managerilor companiei sa aiba un control total asupra intregii activitati de productie.

La categoria Content Management Solution a fost selectat proiectul implementat de SIVECO Romania pentru Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ce are ca obiectiv imbunatatirea procesului educational prin implementarea tehnologiei informatiei in procesul didactic. Portalul eScoala pune la dispozitia elevilor din invatamantul preuniversitar un laborator virtual performant, prin intermediul caruia pot fi accesate zeci de experimente virtuale pentru chimie, fizica si biologie, intr-un mediu securizat, fara riscurile asociate unui laborator clasic.

Juriul European Software Excellence Awards 2012 a selectat in etapa finala 36 de companii din 18 tari europene. Castigatorii competitiei vor fi anuntati in cadrul Galei Premiilor de Excelenta, ce se va desfasura la Berlin pe 1 martie 2012. In aceeasi zi va avea loc sub egida IT Europa si European ISV Convention 2012, una dintre cele mai importante reuniuni a producatorilor si distribuitorilor de solutii IT din Europa.

“Juriul a fost impresionat de calitatea aplicatiilor si de evidenta munca depusa pentru realizarea acestora. Membrii juriului nostru au o experienta vasta in industria IT si a fost incredibil sa auzim de la ei in timpul jurizarii comentarii precum ‘ce solutie superba’ sau ‘ce transformare’,” a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

European Software Excellence Awards este prima competitie pan-europeana ce recunoaste excelenta in IT si premiaza producatorii si distribuitorii de software cu cele mai bune performante in dezvoltarea si livrarea de produse si servicii.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SIVECO Romania a fost recompensata cu peste 140 de recunoasteri si premii internationale, ce atesta calitatea produselor si serviciilor sale si implicarea in proiecte cu impact major la nivel economic si social.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 140 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro