SIVECO Romania participa la Educa Berlin, cea mai importanta conferinta globala de eLearning

Evenimentul reuneste anual peste 2.000 de specialisti in educatia asistata de calculator, din sectorul public si privat din intreaga lume.
In perioada 30 noiembrie – 2 decembrie Berlinul devine capitala mondiala a tehnologiei aplicate in educatie, gazduind cea de-a 17 editie a Conferintei Internationale de Instruire si Educatie Asistata de Calculator “Online Educa Berlin”.

Sesiunile conferintei reunesc peste 2.000 de factori de decizie din ministere ale educatiei, experti in educatia asistata de calculator, manageri ai companiilor de IT, dezvoltatori de software educational, reprezentanti ai institutiilor de invatamant, cercetatori, traineri si specialisti in resurse umane din peste 100 de tari. In cadrul expozitiei dedicate sute de companii IT de top isi prezinta produsele si serviciile de eLearning.

SIVECO Romania participa in acest an la faimoasa conferinta Educa Berlin atat in cadrul expozitiei cat si in cadrul conferintelor, pentru a prezenta rezultatele proiectului “Profesorul – creator de soft educational”.

“Proiectul “Profesorul – creator de soft educational” este considerat un exemplu de succes in imbunatatirea educatiei romanesti si cu siguranta un punct de reper in stabilirea tendintelor in eLearning. In cadrul conferintei Educa Berlin avem ocazia sa diseminam rezultatele proiectului si sa stabilim o platforma de comunicare cu specialisti ai educatiei din intreaga lume”, a declarat Radu Jugureanu, Coordonatorul proiectului “Profesorul – creator de soft educational”, din cadrul SIVECO Romania.

Proiectul, implementat in cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si SIVECO Romania, contribuie semnificativ la dezvoltarea competentelor cadrelor didactice privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.

Proiectul “Profesorul – creator de soft educational” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si isi propune elaborarea si implementarea unui program de formare continua pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar romanesc. Proiectul a fost demarat la nivel national in anul 2009 si are o durata de 3 ani.

La eveniment participa membrii echipei de implementare a proiectului precum si primii trei clasati ai consursului de realizare de soft educational organizat in cadrul proiectului. Cei 1.686 profesori din toata tara, beneficiarii directi ai proiectului, au fost incurajati sa dezvolte cate un soft educational, pe care il pot folosi la ora de clasa.

Conferinta Online Educa Berlin este principala platforma de intalnire a specialistilor in educatia asistata de calculator din intreaga lume, reuniti an de an pentru a dezbate ultimele trenduri si tehnologii avangardiste aplicate pentru imbunatatirea educatiei.

SIVECO Romania este o prezenta constanta in cadrul celor mai importante evenimente internationale din domeniul tehnologiei educatiei. De-a lungul celor aproape 20 de ani de activitate, compania a devenit un jucator mondial in sfera tehnologiei aplicate in educatie, implementand proiecte de eLearning de succes in tari din Uniunea Europeana, Orientul Mijlociu si Apropiat, Nordul Africii si tarile CIS.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro