SIVECO Romania obtine Premiul special al competitiei Diskobolos 2010 pentru Sistemul Educational Informatizat

Competitia DISKOBOLOS promoveaza cele mai bune solutii de aplicare a tehnologiei informatiei in Sud Estul Europei

 

– Sistemul Educational Informatizat a obtinut „Best ICT Accomplishments 2010” la Gala Diskobolos din Serbia, la categoria Educatie, premiu care reconfirma statutul SIVECO Romania de lider regional in furnizarea de solutii de eLearning. SIVECO Romania este astfel singura firma romaneasca recompensata in cadrul acestei competitii, desfasurate la Belgrad si organizate de Uniunea Societatilor IT din Serbia (JISA), Camera de Comert si Industrie a Serbiei si Consiliul European al Societatilor de Informatica, precum si de mai multe Camere de Comert Regionale si Asociatii IT. Mai mult, este al doilea an consecutiv in care solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania se regasesc pe lista castigatorilor acestei competitii cu impact regional.

Competitia DISKOBOLOS promoveaza de 15 ani cele mai bune solutii de aplicare a tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in toate domeniile de activitate in zona sud-est europeana.

Juriul editiei din 2010, format din 29 de specialisti din Serbia, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Slovenia si Belgia, au apreciat Sistemul Educational Informatizat ca fiind unul dintre cele mai bune sisteme IT dedicate educatiei.

“Suntem bucurosi ca am primit aceasta noua distinctie pentru cel mai mare proiect de informatizare a invatamantului romanesc si unul din proiectele de referinta internationale in eLearning. Programul SEI are utilizatori in peste 15.000 de scoli din Romania, Maroc, Azerbaijan, Cipru si Emiratele Arabe Unite, Republica Moldova. Notorietatea si aprecierile internationale deosebit de valoroase obtinute de solutiile educationale furnizate de SIVECO Romania pozitioneaza compania noastra in elita furnizorilor de eLearning, la nivel global”, a declarat Florin Ilia, Director eLearning, Vicepresedinte Divizia Comerciala in cadrul SIVECO Romania.

 

Despre SEI

SEI este un program complex initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar, cu tehnologii de ultima ora. Programul a fost implementat de un parteneriat public-privat. Principalele companii implicate in implementarea SEI sunt SIVECO Romania, HP si IBM.

SEI este cel mai apreciat proiect romanesc din domeniul educatiei, fiind premiat in importante competitii internationale: eLearning Awards, World Summit Award, European eGovernment Awards, European IT Excellence Awards, International Project Management Association, eEurope Awards for eGovernment.

Despre SIVECO Romania

Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu numeroase premii interne si internationale, dintre care mentionam:

– Medalia de AUR la eLearning Awards 2010, categoria „Best e-learning project securing widespread adoption”, pentru Sistemul Educational Informatizat (SEI);

– Delegatia de experti NATO Advanced Distributed Learning (ADL) a apreciat in 2010 realizarile departamentului de eLearning din cadrul companiei in domeniul tehnologiilor educationale multisenzoriale;

– “Winner of the European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura;

– Sistemul Educational Informatizat (SEI) din Romania a fost nominalizat ca exemplu de “Best practice” in Europa, in cadrul competitiei European eGovernment Awards 2009, organizata de Comisia Europeana;

– Proiectul SEI a primit distinctia de “Cea mai buna solutie eLearning”, pentru impactul pozitiv asupra sistemului educational romanesc in competitia internationala “eLearning in Praxis”, 2009;

– Contributia companiei in programul de dezvoltare a sistemului educational a fost recompensata in cadrul competitiei European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors (ISV) – Vertical Market;

– Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) a desemnat SEI drept “una dintre cele mai importante realizari din lume in domeniul managementului de proiecte”, in 2007;

– „Cel mai bun continut interactiv eContent”, recompensat in cadrul World Summit Award (World Summit on the Information Society) 2005.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.