SIVECO Romania informatizeaza sistemul de tranzit vamal din Republica Macedonia

Noul sistem de tranzit va asigura proceduri electronice simplificate de vamuire si va contribui la contracararea fraudelor vamale

 

SIVECO Romania va furniza un sistemul computerizat de gestiune a operatiunilor de tranzit vamal pentru Administratia Vamala din Republica Macedonia. Sistemul va fi implementat in cadrul unui proiect care se va derula in perioada februarie 2011 – februarie 2013.

Acesta este cel de-al treilea beneficiar al solutiei eCustoms de la SIVECO Romania, dupa Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania si Autoritatea Vamala din Turcia.

Solutia de eCustoms implementata de SIVECO Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor din Republica Macedonia va acoperi toate puncte vamale.

“Solutia software pe care o vom implementa va permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale de la intrare pana la iesire, urmand sa fie finalizata in 24 de luni si sa armonizeze sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene”, a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

Sistemul NCTS este bazat pe depunerea declaratiei de tranzit in format electronic, precum si pe schimburile de mesaje electronice intre birourile vamale implicate intr-o operatiune de tranzit (biroul de plecare, biroul de tranzit si biroul de destinatie), birouri aflate pe teritoriul Statelor Membre si tarilor AELS. Schimburi de mesaje electronice se realizeaza si intre sistemul NCTS al CE si sistemele corespunzatoare ale Statelor Membre in vederea actualizarii datelor de referinta comune (coduri de birouri vamale, tari, unitati de masura, coduri de documente atasate etc).

Principalele obiective ale NCTS sunt cresterea eficientei procedurilor de tranzit, imbunatatirea prevenirii si detectarii fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

”Sistemul va oferi operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama, o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor”, a adaugat Dan Tuhar.

Despre SIVECO Romania

Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 120 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.