SIVECO Romania a participat la Conferinta “eHealth 2011 – Servicii medicale fara bariere”

Solutiile IT performante asigura sanatatea sistemului de sanatate

Profesionistii IT s-au reunit ieri pentru a prezenta si analiza cele mai moderne solutii de imbunatatire a sistemului national de sanatate, in cadrul conferintei de eHealth, organizate anual de catre grupul de presa Agora.

Prezenta in cadrul evenimentului in calitate de sustinator consacrat al calitatii serviciilor de sanatate, SIVECO Romania este un promotor activ in evidentierea necesitatii implementarii proiectelor de eHealth, ca initiativa strategica de modernizare a oricarei societati.

„Pas cu pas, tot ceea ce construim este orientat catre acel tip de comunitate in care performanta deschide noi perspective vietii de zi cu zi. SIVECO Romania sustine efortul autoritatilor statului de a investi in sanatatea pacientilor. Suntem mandri ca putem oferi partenerilor din proiectele de eHealth un plus de valoare esential”, declara Dan Donciulescu, Director adjunct department eHealth in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania contribuie la implementarea celui mai complex proiect IT desfasurat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurarilor Sociale de Sanatate (SIUI). Acesta este un mijloc esential pentru eficientizarea sistemului asigurarilor de sanatate din Romania si cresterea calitatii serviciilor medicale si farmaceutice.

La nivel international, SIVECO Romania a fost implicata activ in proiecte ample din domeniul sanatatii: proiectul de informatizare a sistemului national de sanatate, implementat pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din Bulgaria (NHIF) dezvoltarea unui sistem informatizat destinat sistemului de asigurare sociala si de sanatate din Franta si Croatia.

„Sustinem in mod concret unirea eforturilor de insanatosire a sistemului de sanatate din Romania, inclusiv prin mai buna intelegere atat a problemelor acestuia, cat si a posibilelor solutii pentru depasirea acestora”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

In cadrul Galei Premiilor eHealth 2011, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a primit din partea Agora un premiu special pentru Sistemului Informatic Unic Integrat al Asigurarilor Sociale de Sanatate, cel mai complex proiect informatic dedicat sistemului de sanatate romanesc.

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.