SIVECO isi gestioneaza afacerile in zona Golfului din biroul deschis la Dubai

40% din cifra de afaceri a companiei va proveni in 2012 din vanzari internationale

Bucuresti, 1 februarie 2012 – SIVECO Romania isi extinde afacerile in zona Golfului. Cea mai mare casa romaneasca de software si-a deschis birou in centrul comercial al Emiratelor, Dubai. Software Innovative Vision (SIV), companie condusa de Alexandru Cosbuc, vicepresedinte adjunct Vanzari Internationale SIVECO Romania, are ca scop subcontractarea si integrarea de proiecte in tarile din Golf.

SIVECO a semnat primul contract in Emiratele Arabe Unite in 2007, pentru dezvoltarea portalului sistemului national de invatamant, urmat de implementarea sistemului de eContent constand in 7.000 de obiecte de invatare interactiva care a fost finalizat in 2011.

“In expansiunea internationala, atuul nostru se numeste Sistemul Educational Informatizat (SEI) dezvoltat in Romania din 2001, considerat un model de eLearning solid, functional si complex, cu numeroase recunoasteri internationale. Exportam solutii de eLearning in 17 tari si pana la finalul acestui an dorim sa fim prezenti in 10 noi state, majoritatea din zona Orientului Apropiat si Mijlociu. Solutiile pentru educatie vor genera 30% din cifra de afaceri a companiei noastre in 2012. Ne asteptam ca vanzarile internationale sa ajunga la 40% din cifra de afaceri”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Solutia de eLearning realizata de SIVECO are in prezent 15 milioane de utilizatori (elevi, profesori, personal administrativ, factori de decizie, specialisti in educatie) din Romania, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Qatar, Oman, Kuweit, Bahrein, Moldova, Azerbaijan, Turkmenistan, Tunisia, Kazahstan.

“Emiratele Arabe Unite reprezinta un model de urmat pentru multe tari din zona Golfului, astfel ca expasiunea noastra este sustinuta de aceasta referinta importanta. Ne adresam unor tari care aloca procente importante din PIB pentru educatie. In acest an, ne vom extinde la nivel national in scolile din Oman si Bahrein, vom demara proiectul de content pe iPad in Kuweit. Pe de alta parte, ne adresam pietei educationale cu instrumente 3D, augmented reality, dezvoltam softuri educationale pe dispozitive portabile, pe telefoane si tablete, anticipand cerintele beneficiarilor”, a declarat Alexandru Cosbuc.

„Consolidarea prezentei noastre in tarile din Regiunea Golfului face parte din strategia generala de extindere internationala, sustinandu-ne si eforturile de a construi proiecte in tarile din Asia Centrala. Astfel, anul acesta, vom lansa solutia integrata de eLearning in Turkmenistan. De asemenea, vizam piete precum Azerbaidjan si Uzbekistan”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepresedinte Vanzari Internationale SIVECO Romania.

SIVECO are cea mai mare baza de lectii digitale – peste 39.000 de momente interactive de invatare. Dimensiunea Sistemului Educational din Romania este si ea impresionanta: peste 4 milioane de beneficiari la nivel national, anual, 140.000 de profesori instruiti, 15.000 de laboratoare informatizate, 192.000 de calculatoare, 3.700 de lectii multimedia AeL, 1.600.000 de candidati la Bacalaureat repartizati in perioada 2004-2011, 494.260 de participanti la examenul de titularizare in perioada 2003-2011, 2,2 milioane de elevi repartizati in licee prin intermediul aplicatiei ADLIC intre 2001 si 2011, peste 2.600.000 de vizitatori unici ai portalului http://portal.edu.ro.
Compania furnizeaza content digital, soft informational, know-how de formare profesionala, aplicatii de management educational si de colaborare.
Mai multe informatii despre Software Innovative Vision puteti afla de pe site-ul http://www.siv-gulf.com/

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.200 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 140 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership against Corruption Initiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro